Gaaf voor Kinderen

’s Werelds grootste dino’s

Safaripark GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA vertoont tijdens het hele seizoen 2015 de grootste tentoonstelling van dinosauriërs die ooit in Denemarken is vertoond. Er zullen in een groot bosgebied zeventien van de markantste soorten te zien zijn, alle op natuurlijke grootte - van de grootste planteneter van ongeveer 40 meter lengte tot de levensgevaarlijke vleeseter, de Tyrannosaurus rex (bekend van de film Jurassic Park). Ook te bewonderen zijn onder andere de Spinosaurus met een kaak als van een krokodil, de tonnen wegende en zeer bars uitziende Triceratops en de Diplodocus, een dino met een zeer lange hals die zijn kop 11 meter boven de grond kon verheffen.

De expositie voert de bezoeker terug naar de tijd, vele miljoenen jaren geleden, dat er nog geen mensen op aarde leefden, er een warm klimaat heerste en het landoppervlak voornamelijk bestond uit naaldbossen en moerassige gebieden. Denemarken was toen bedekt met water.

Kinderactiviteiten

In samenhang met de grote dinotentoonstelling zullen er in de loop van het nieuwe seizoen (28 maart t/m 18 oktober 2015) in en om het expositieterrein verschillende speciale kinderactiviteiten plaatsvinden, zoals het 'afgieten' van dinotanden en fossielenjachten.

GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA ligt op circa 25 kilometer van het bekende LEGOLAND park en maakt officieel onderdeel uit van het LEGOLAND Billund Resort. Meer informatie: www.givskudzoo.dk en www.visitdenmark.nl/legolandresort