Gaaf voor Kinderen

Een duik onderwater in Scheveningen

In Legoland Billund hebben wij al een keer een kijkje onderwater genomen bij Sea Life, maar in ons eigen land waren wij nog niet in deze bijzondere onderwaterwereld geweest. Op dus naar Sea Life Scheveningen. Een fris windje, begeleid door een stralende zon, verwelkomt ons op de Boulevard van Scheveningen. Wat een gezelligheid! Wij zetten koers naar Sea Life waar Mees en Pien bij de entree een paspoort krijgen waarmee ze een speurtocht langs de ruim 45 aquaria kunnen doen. Bij een groot bassin met haaien en roggen krijgen wij een uitleg en in een kleiner aquarium waar begeleiding bij is mogen we een anemoon aanraken. Hiermee is de eerste stempel in het paspoort binnen. Het leuke, ze mogen zelf de stempel in het boekje stansen.


Leerzaam
We zijn precies op tijd, want het voeren van de haaien en roggen start. Er wordt een interessante uitleg bij gegeven en sowieso is het bezoek aan Sea Life leerzaam. Zowel in het paspoort als op borden langs de route staat heel veel informatie. Niet alleen over de dieren zelf, maar juist ook over het goed omgaan met onze natuur en dierenwereld. We wandelen langs heel veel aquaria vol kleurrijke vissen en belanden in Amazonia. Hier lopen we door een tropische regenwoud waar zelfs krokodil Bibi ligt en we naar piranha’s kijken. Daarna komen we bij Dory. Yes, gevonden! De kwallen die in het aquarium van kleur veranderen filmen wij en zijn op ons YouTube kanaal te zien. De zeepaardjes maken ook indruk, maar wij raken nóg enthousiaster als wij door de tunnel  - omringd door 180.000 liter water – lopen. We zijn omringd door een grote zeeschildpad, haaien, roggen en prachtige koralen!


Baby pinguïns
Bij de entree hebben wij een programma gehad wanneer alle dieren worden gevoerd. Net op tijd komen wij buiten aan (yes, de zon schijnt nog en we kijken zo naar zee) om het voeren van de pinguïns te zien. Ahhh, wat zijn ze toch gaaf. En Sea Life is trots op de twee babypinguïns die begin mei 2016 uit hun ei kropen. Het zijn Humboldtkuikens en ze worden goed beschermd door hun ouders Jip en Janneke. Het pinguïnverblijf opende in het voorjaar van 2015, dus het is best bijzonder dat er nu al baby’s zijn geboren. Er wordt een uitgebreid verhaal verteld over de dieren en dat maakt het tot een extra leerzame dag. Mees en Pien hebben genoten, de duik onderwater hebben wij droog af weten te brengen.
Verjaardagsfeest
We eindigen in de winkel vol prachtige merchandise, waar de kinderen een extra stempel weten te bemachtigen omdat ze alle antwoorden op de vragen in het paspoort hebben gevonden. Yes. Maar daarna zijn ze direct afgeleid door al die leuke goodies… die we nu even niet kopen. Lastig, maar in de bedden liggen al genoeg knuffels en ook aan schrijf- en knutselspullen geen gebrek. Wat wel mee gaat is een flyer over het vieren van je kinderfeestje bij Sea Life. Voor jongens is er het piratenfeest in de piratengrot en voor meiden een zeeprinsessenfeest in de vissengrot. Enig!
Gaaf! Met de code FOLDER2016 krijgen lezers van Gaaf voor Kinderen korting! Je kunt de code online invullen om je korting (€ 4 op een volwassenen kaartje en € 3 voor kinderen) te bemachtigen. Klik dan hier: https://www2.visitsealife.com/scheveningen-nl/tickets/ en selecteer je ticket en vul de code in.