Gaaf voor Kinderen

Ontdek de geheimen van het mineraalwater van Spa

De Belgische Ardennen is een geliefde bestemming tijdens de herfstvakantie. De prachtige natuur met de schitterende herfstkleuren maakt deze regio erg aantrekkelijk in deze periode. Je kunt er fantastisch wandelen, eindeloos fietsen en mooie steden bezoeken. Een bezoek aan het Eaudyssée de Spa, waar je alles kunt zien, proeven en horen over het natuurlijke mineraalwater van Spa, is een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin. En dat op slechts een half uurtje rijden van Maastricht!
Een kijkje achter de schermen
Het Eaudyssée de Spa is de locatie waar Spa natuurlijk mineraalwater wordt gebotteld en direct in contact staat met de bronnen. In dit bezoekerscentrum (alleen te bezoeken na reservering) kun je alle geheimen van het natuurlijk mineraalwater van Spa ontdekken: van de geschiedenis van de bronnen en de rijke natuur in de Venen tot het bottelen van de verschillende mineraalwaters en limonades van Spa. Op een speelse en interactieve manier word je als bezoeker rondgeleid in de unieke wereld van Spa. Het bezoekerscentrum richt zich zowel op volwassenen als op kinderen. Kinderen kunnen er meedoen aan met een ontdekkingsspel waarbij een tablet wordt gebruikt om antwoord te vinden op vragen over natuurlijk mineraalwater. Alle informatie in het Eaudyssée de Spa is beschikbaar in het Nederlands en Frans.  

Alleen de puurste natuur geeft het puurste water
Spa mineraalwater is afkomstig uit een bijzonder natuurgebied, de Venen, van ruim 13.000 hectare (dat zijn maar liefst 26.000 voetbalvelden) in het hart van de Belgische Ardennen. Na een lange ondergrondse reis worden regenwater en sneeuw gebotteld als het natuurzuivere mineraalwater Spa. Al 125 jaar stelt Spa alles in het werk om het natuurgebied zo puur mogelijk te houden om zo de kwaliteit van het natuurlijke mineraalwater  te garanderen voor toekomstige generaties.
Check: www.eaudysseedespa.be