Gaaf voor Kinderen

Naar het Tropenmuseum in Amsterdam

Iedere vakantie is er bij het Tropenmuseum in Amsterdam voor kinderen van alles te doen. Vooral in het gedeelte Tropenmuseum Junior. Wij waren er bijvoorbeeld in de kerstvakantie, maar ook in de voorjaarsvakantie, kun je weer een reis naar ZieZo Marokko maken.
Onze reis ging zo:
In december reisden Mees (10) en Pien (bijna 8) af naar Marokko… met de Juniorreis van ZieZo Marokko. Van te voren hebben wij kaarten gereserveerd en kun je in de vakantieperiodes ook kiezen om een Familiereis naar ZieZo Marokko te maken. Dan doe je een (grotendeels onbegeleid) programma voor het hele gezin. Wij hadden instapkaarten voor de Juniorreis om 14:30 uur en Mees en Pien waren ruim op tijd bij de incheckbalie. Ze konden zelfs eerst nog in de centrale hal (prachtig) meewerken aan de mozaïekpuzzel en een lampje knutselen. Toen was het tijd, instappen, riemen vast, op naar Marokko! Met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef gingen zij op reis door een doolhof van straatjes (de medina), maakten zij een busreis in zo’n gele schoolbus dwars door Marokko (de ramen zijn tv-schermen), werd er verkleed, geschilderd en werden er koekjes gebakken. En, het belangrijkst: er werd een lipdup opgenomen. Na zo’n 1,5 uur zijn ouders ook welkom bij ZieZo Marokko en kunnen de kinderen hun ervaringen in de medina laten zien. Enthousiast tonen Mees en Pien alles wat zij hebben gedaan. Een fantastische ervaring!

Wisselende tentoonstelling
In de tussentijd hebben wij als ouders trouwens heerlijk rustig door het Tropenmuseum gewandeld en genoten van de Boeddha tentoonstelling. Het museum heeft wisselende tentoonstellingen en voor de komende tijd ontdek je de invloed van Afrika op de muziekgeschiedenis in de tentoonstelling Rhythm & Roots. Je kunt meedoen aan een workshop 'Steeldrum spelen' of maak een Oegandese armband.
 
 
In Tropenmuseum Junior kan je elke dag tijdens de voorjaarsvakantie op reis naar ZieZo Marokko.
Tijdens deze vakantie is het museum zeven dagen in de week geopend.
 
Klik voor meer informatie op de website van het Tropenmuseum.