Gaaf voor Kinderen

Win kaarten voor het Tropenmuseum in de kerstvakantie

In het Tropenmuseum staat een vliegtuig klaar om iedereen vanaf 6 jaar mee te nemen naar ZieZo Marokko. Deze doe-tentoonstelling is in de kerstvakantie elke dag geopend. Gaaf voor Kinderen vloog al eerder een keer mee. Lees onze review: Naar het Tropenmuseum in Amsterdam.
Iedere dag kan er worden mee gepuzzeld aan een MEGA mozaïek. Midden in de Lichthal van het museum ontstaat een kleurrijk Marokkaans patroon van achtpuntige sterren zoals ook te zien is in paleizen en moskeeën in Marokko.
Hennaversieringen
Vind je het leuk om stijlvol op de foto te gaan? Laat je dan door Tomek Dersu Aaron fotograferen in de stijl van Hassan Hajjaj. Natuurlijk mogen hennaversieringen in deze Marokkaanse sfeer niet ontbreken. Laat je handen versieren met een prachtige hennatattoo. Deze zijn in veel culturen onderdeel van feestelijke gelegenheden, bijvoorbeeld op het hennafeest dat vooraf gaat aan een Marokkaanse bruiloft.
AFGELOPEN - Maak kans op 2 entreekaarten voor het Tropenmuseum in de kerstvakantie. 
Mootje
Kom op 28 december en 4 januari luisteren naar Jihad Alariachi die voorleest uit het boek Mootje, over de stoere Nederlands-Marokkaanse Mootje met haar twaalf zussen. Op 29 december en 5 januari brengt de Nederlands-Marokkaanse Karima el Fillali je in vervoering tijdens een optreden waarin haar grote liefde voor ‘tarab’ duidelijk naar voren komt.

Vier de kerstvakantie van 23 december t/m 7 januari in het Tropenmuseum en doe mee met vele activiteiten geïnspireerd op Marokko.
 
In Tropenmuseum Junior kun je in de kerstvakantie elke dag de tentoonstelling ZieZo Marokko bezoeken. Voor volwassenen zijn er rondleidingen over de tentoonstellingen Body Art en Aleppo.
Meer informatie: https://tropenmuseum.nl/nl/event/kerstvakantie-2017
 
Hoe maak jij kans op 2 entreekaarten?
Vraag: wat is de entreeprijs voor kinderen tot 18 jaar?
De winnaars hebben mail ontvangen.