Gaaf voor Kinderen

Kerstival in het Stedelijk Museum Schiedam

Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen!
Van 22 december tot en met 6 januari 2019 kun je naar Kerstival in het Stedelijk Museum Schiedam. De kruising tussen Kerst en een festival biedt elke dag workshops, rondleidingen, speurtochten en andere feestelijke activiteiten voor de hele familie. Of kom kijken naar de Kerststallenshow, de tentoonstelling van tientallen bijzondere kerststallen en onze tentoonstelling Familie. De workshops zijn ‘s middags van 13.00 - 17.00 uur.
Klei je familie, kerstbal maken
Elke middag kun je meedoen aan de workshop Klei je familieleden. Je zit tegenover elkaar en probeert de ander te vangen in klei. Hoe zie ik jou? Ook kun je een mini kunstwerk maken: een kunstkerstbal voor thuis in de kerstboom.
Koekjes versieren
Op een grote tafel kunnen kinderen een koek in de vorm van het museum-sterretje versieren. Of versier een kartonnen beker, geïnspireerd op Corneille, de tentoonstelling die nu is te zien. Zet hem op de Corneille bekerwand en haal een kop warme chocomelk met slagroom.
Op de foto met je familie
Maak op onze ‘speciale plek’ als herinnering een eigen foto met je telefoon. En ga met de kinderen speuren in de museumzalen. Speciaal voor families hebben we een gratis speurtocht. Na afloop krijg je een leuke kunstkaart die je kan inkleuren en via het museum op de post kan doen.
Meer en kosten
Dagelijks hebben we korte familierondleidingen, kun je je wens aan de wensenwand hangen en lekker chillen. Een strippenkaart voor de verschillende familieactiviteiten kost € 5 per persoon (kinderen), inclusief museumbezoek. Ouders die kinderen begeleiden zijn gratis. Bezoek aan alleen de Kerststallenshow is ook gratis.