Gaaf voor Kinderen

Maak een magische feeëntocht door de Franse Ardennen!

”You’re a wizard, Harry”, waren de legendarische woorden waarmee meer dan tien jaar geleden magie, tovenaars en heksen in een klap wereldwijd weer op de kaart werden gezet. Wij zijn dol op alles wat met magie te maken heeft. Het allerleukste is dat je voor een betoverende ervaring niet naar Florida, Londen of Parijs hoeft! Op een steenworp afstand (slechts 320 km vanaf Utrecht) wacht er een sprookjesachtige belevenis op je, dichtbij in de Franse Ardennen.  

Legendenroute

De geschiedenis van de regio is rijk aan mythen en legenden. Hoe kan het ook anders met dat spannende landschap van verborgen valleien, donkere bossen en wilde rivieren. De meeste verhalen bestaan al eeuwen en zijn van generatie op generatie doorverteld. In de vallei van de Semois doen flarden mist denken aan de feeën die rond het dorp van Hayons vliegen. In de vallei van de Lesse worden de mooiste paadjes bewaakt door kabouters en in het grote Ardense bos klinkt, als je héél goed luistert, nog altijd de hoefslag van het Ros Beiaard, dat met de vier Heemskinderen op de rug uit handen van Karel de Grote probeert te blijven. De nieuwe Legendenroute in de regio is een samenwerking met België en is maar liefst 450 km lang. De route gaat dwars door deze betoverende wereld, waarbij elke etappe zijn eigen mysterieuze verhaal vertelt. Deze sprookjesachtige belevenis in de streek is geschikt voor iedereen met een grote fantasie: van papa’s en mama’s tot opa’s en oma’s en natuurlijk toverleerlingen van 2 tot 12 jaar.

 

Sprookjesachtig themapark

De Legendenroute leidt je door de prachtige bossen van de regio. Door de verschillende etappes kun je zelf kiezen wat je graag wil zien en wat het meest geschikt is voor het wandelniveau van jouw gezin. Naast de wandelmogelijkheden van de Legendenroute zijn er echter nog meer betoverende bezienswaardigheden! Een absolute must-see voor een sprookjesachtige belevenis in de Franse Ardennen is het nieuwe Elfy Park. Medio juni wordt dit themapark over sprookjes en legenden aan het meer Lac des Vieilles Forges geopend. Het park is gericht op families met kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud en is opgezet als boomklimparcours! Het is een veilige route, aangepast aan kinderen. Het parcours slingert door het hele park en in elke hut wordt een legende uit de regio uitgelegd. Ook wordt er steeds een fee, kabouter of ander mythisch wezen voorgesteld. Dat is niet alles, de kinderen kunnen ook genieten van luchtkastelen, springnetten, een zomerbobsleebaan en skelters.

Kindvriendelijke parken

Andere kindvriendelijke parken met wow-factor zijn bijvoorbeeld het Domain de Vendresse, een kinderparadijs wat draait om de twee elementen water en vuur. Kinderen kunnen hier uitgebreid genieten van spellen in het water en de voormalige hoogoven in het centrum van het park leidde de Franse Ardennen naar de top van de Franse staal- en ijzerindustrie. Tegenwoordig wordt de negentiende-eeuwse hoogoven ingezet door middel van een spetterende lichtshow. Dan is er ook het Parc Argonne Découverte, een spectaculair dierenpark met een echte roedel wolven, gieren, arenden en buizerds. Voor sportliefhebbers is er een parcours van ‘vangnetten’ waar je overheen kunt lopen of even lekker kunt uitrusten. Het dierenpark heeft zelfs een Nocturnia-afdeling met nachtdieren als vleermuizen en padden. Deze zomer is de nieuwe attractie de axolotl, een fantastische salamander.