Spellen

A je To!

We testen het bordspel Buurman & Buurman. Wie kent ze niet? De twee klungelige klussers waren al op tv toen mijn ouders jong waren. Als het spel op tafel staat is vooral papa enthousiast en steekt meteen een verhaal af over hoe grappig hij de twee poppen op tv vond. Natuurlijk roept hij ‘a je to!’.

Tijd om ieder een het bordspel in de vorm van een huis te kiezen en de dobbelstenen erbij te pakken. Op de doos staat wel ‘tjokvol dobbelstenen!’ maar zoveel hadden wij er dus niet verwacht… 24 gereedschapsdobbelstenen en 1 pechdobbelsteen.

Dobbelen

Er zijn ook nog 37 kluskaarten in het spel en 3 a je to-kaarten. Op de kaart staat welk klusje je moet doen… en dat zijn er heel wat. Buurman & Buurman staat een hele stapel klussen te wachten. Gelukkig zijn ze handig en vooral erg creatief. We gaan aan de slag met het juiste gereedschap bij elkaar te dobbelen. Een zaag, hamer of kwast, alles is mogelijk om een klus te klaren. Wie het eerst zes klusjes heeft gedaan of 40 punten heeft gehaald roept “A JE TO!” En dan is de winnaar bekend.

Gaaf voor Kinderen keurt het bordspel Buurman & Buurman helemaal goed. Het speelt lekker weg, ziet er gaaf uit en is mede door die pechdobbelsteen extra spannend. Een aanrader!