Spellen

Knipper met je ogen… en vang een vlieg

Telkens als we de tv –reclame van Knipper Kikker zagen, riep ik (6 jaar) samen met mijn broer: Die wil ik! Het leek mij zo’n grappig spel en het is ook nog eens genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, dus dan móet het wel gaaf zijn. Wij mogen Knipper Kikker testen!

Grappige kikkerbril

Eerst bekijken we online de speluitleg, dat is altijd zo handig gedaan door Goliath Games: filmpje van speluitleg. Aan de slag. Eerst plakken we dus de stickers op de kikkerbekers en vliegen. Zo worden het echte diertjes. Dan, niet onbelangrijk, batterijen zoeken om in de kikkerbril te doen zodat de ogen gaan knipperen. Haha, die zien er echt geinig uit. We spelen het spel met z’n drietjes: Pien (6), Mees (9) en mama en we zetten voor de grap allemaal even de bril op. Dát ziet er echt raar uit. Volgens de speluitleg kijken we wie de langste tong heeft om te zien wie er mag beginnen.

 

Mees zet als eerste de knipperende kikkerbril op, terwijl de dames de vlieg onder een kikkerbeker verstoppen. Iedereen heeft z’n eigen kleur beker. Dan start het actiespel. Mees heeft de bril op en de ogen knipperen op een willekeurig moment. Een verrassingseffect dus. Als de ogen dicht zijn geven de andere spelers de vlieg zachtjes (anders hoort Mees waar de vlieg onder de beker heen gaat) door. Als de ogen van de bril open gaan mag hij raden waar de vlieg is. Haha, fout! Het lijkt zo makkelijk, maar het blijft ook een kwestie van gokken. De tweede keer raadt Mees wel wie de vlieg heeft en nu mag hij die vlieg houden. Pien zet de bril op (nog een beetje groot) en zij raadt in één keer waar de vlieg is. Zo gaan we door tot alle vliegen ‘gevangen’ zijn en wie de meeste vliegen heeft is de winnaar. Grappig actiespel!