Spellen

Gaaf kaartspel

Kwartetten kan ik inmiddels als de beste. Wij hebben diverse weetjeskwartetten. Ik wil wel eens iets anders en dat kan nu met de Tam Tam kaartspellen. Ik zit nu een half schooljaar in groep 3 en ik kan dus best al lezen, schrijven en rekenen. Maar nu kan ik spelenderwijs oefenen.
Rekenen
We openen het doosje Tam Tam Optellen kaarten. Grappig, het deksel is anders dan bij andere doosjes (met een klepje). Mama bekijkt de speluitleg en het blijkt dat je verschillende spellen kunt doen. Ze begrijpt het niet helemaal maar we gaan het gewoon spelen. Ik deel de kaarten uit en wij gaan aan de slag met optellen. ’s Avonds als we het kaartspel ook met papa spelen, blijkt dat wij het niet volgens de regels deden. Maar het toffe: je kunt wel drie spelvarianten maken met Tam Tam Optellen. We doen een wedstrijdje wie het eerst het antwoord (de uitkomst) op de optelkaart ziet. Je kunt het ook andersom doen, dus het antwoord zoeken bij de som. Rekenen wordt zo echt leuk! Ik weet zeker dat wij dit kaartspel vaak gaan spelen. Ook handig: het kan makkelijk mee op reis.

 


Eerste woordjes
Er is ook een variant waarbij je woordjes oefent. Zo leer je leuk lezen en woorden herkennen. Je combineert de vrolijke plaatjes op de kaartjes met de woordjes die op de andere kaartjes staan. Tussen twee kaarten is er altijd een match.

Kinderen zijn leergierig én spelen graag spelletjes. Tam Tam speelt hierop in met een reeks kaartspellen, waarmee jonge kinderen op een ongedwongen manier hun taal- en rekenvaardigheden (verder) ontwikkelen. Tam Tam biedt de perfecte voorbereiding voor de overstap van de kleuterklas naar groep 3 en helpt jouw kind tijdens de eerste schooljaren de leerstof beter te begrijpen. Met Tam Tam Eerste woordjes gaan kinderen op zoek naar het juiste woord dat bij een afbeelding hoort. Met Tam Tam Optellen zoeken kinderen het kaartje met de juiste oplossing van een som. Leren was nog nooit zo leuk!


Playlab brengt in totaal zes verschillende kaartspelletjes van Tam Tam uit die stuk voor stuk taal- en rekenvaardigheden stimuleren: Lezen niveau 1, Lezen niveau 2, Engelse woordjes, Vermenigvuldigen, Eerste woordjes en Optellen.