Spellen

Vos laat los

Het spel Vos Laat Los is genomineerd in de categorie 4 en 5 jaar bij Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Zoals jullie wellicht weten zit Gaaf voor Kinderen in de vakjury en kon ik dit gezelschapsspel dus al half 2016 spelen. Ik was verrast. In meerdere opzichten! Zowel door het leuke spel als door het verrassingseffect wanneer de broek van de vos losschiet. Telkens weer is het schrikken. En dat maakt Vos Laat Los echt gaaf voor kinderen.

Kippen stelen
Als jury lieten wij weten: “Een behendigheidsspel en kansspel in één waarbij je niet kippig moet zijn. Een spel met twee onderdelen: het eerste deel bestaat uit het vullen van de zakken van de vos en het tweede deel uit het verzamelen van kippen in jouw kippenhok. Een verrassend spel dat makkelijk te spelen is.”
Hoe speel je het? Iedereen legt een kippenhok voor zich. De eerste speler rolt de dobbelsteen en stopt zoveel kippen als aangegeven in de broek van de vos. De kippen mogen in alle zakken gelegd worden. Voor het einde van de beurt, moet de speler eenmaal op het hoofd van de vos drukken tot je een klikgeluid hoort. Wanneer er niets gebeurt, is de volgende speler aan de beurt. Net zo lang totdat de broek van de vos afzakt. Schrikken! Alle spelers  mogen dan tegelijk één voor één de kippen  vangen en in hun kippenhok stoppen. De eerste speler die zijn of haar kippenhok vol heeft is de winnaar van dit spel.

Bekijk voor de speluitleg de video: https://www.youtube.com/watch?v=NAZxlfFKIyY