Spellen

Potion Explosion wint prijzen

 

Wij testen Potion Explosion... Het unieke aan het spel is dat er 'getoverd' wordt met knikkers. Vooral dit knikkerelement zorgt voor veel plezier en betrokkenheid van alle spelers, ook als ze zelf niet aan de beurt zijn.

Dit overtuigt ons o.a. maar wat óók meespeelt: Potoin Explosion is winnaar van Speelgoed van het Jaar 2016 in de categorie 8 & 9 jaar. Spellenuitgever 999Games stuurt ons dit tactisch spel en wij zitten met het gezin om de tafel. Te knikkeren... 

Over knikkerbotsingen en toverdranken
Kort door de bocht gezien gaat het spel zo: Verzamel knikkers door ze uit knikkerbanen te nemen en gelijke knikkers op elkaar te laten botsen. Zo brouw je toverdranken.
Je kunt ook de korte video met speluitleg bekijken. Hierin zie je: “In dit spel leer je hoe je de meest krachtig toverdranken maakt. Probeer op een slimme manier 1 ingrediënt uit de mixer te pakken, laat dezelfde kleuren op elkaar botsen voor nog meer ingrediënten...  en voltooi al je toverdranken! Heb jij aan het eind de meest waardevolle toverdrankjes? Dan win jij!”
In totaal zijn er 80 knikkers, verspreid over verschillende banen. Telkens neem je er 1 knikker uit. Daarna mag je ook knikkers van een gelijke kleur pakken en op elkaar laten botsen. Yes, de explosie! Zo verzamel je verschillende kleuren knikkers. Dit zijn jouw ingrediënten om toverdrankjes te maken.

In de prijzen

Zoals gezegd is dit spel de winnaar in z'n categorie bij Speelgoed van het Jaar. De jury koos Potion Explosion als winnaar vanwege de gevarieerde aspecten van het bordspel. De verkiezing Speelgoed van het Jaar nomineert speelgoed om consumenten wegwijs te maken in het ruime aanbod hiervan. Maar het spel is ook nog eens bij NEMO door het kinderpanel gekozen. Nummer 1: Potion Explosion! Het meest populaire item uit de NEMO shop is Potion Explosion geworden: een spectaculair en tactisch spel over knikkerbotsingen en toverdranken. Je verzamelt verschillende kleuren knikkers, welke staan voor de ingrediënten van toverdranken. Wie heeft aan het einde de meeste punten? Potion Explosion is een toegankelijk maar uitdagend spel, geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar, te koop bij o.a. Bol.com.  
 


Potion Explosion is een toegankelijk maar uitdagend spel, waardoor het geschikt is voor gezinnen met oudere kinderen en gevorderde spelers.

 
De mening van de vakjury van Speelgoed van het Jaar: “Een heel rijk spel waarbij 'getoverd' wordt met knikkers. Kleurrijk in meerdere opzichten. Een spel dat goed met de ouders samen gespeeld kan worden.”
 
Een kinderpanel heeft voor NEMO Science Museum het leukste speelgoed voor de feestdagen beoordeeld. Tijdens een testmiddag ging het expertpanel met kinderen tussen de 8 en 12 jaar aan de slag met experimenten, gadgets, spellen en puzzels. Uit de verzamelde testresultaten vormen het familiespel 'Potion explosion', de telefoonmicroscoop 'Phonescope' en het elektrisch bordspel 'Circuit Maze' de top drie.