Spellen

Ontsnappen binnen een uur…

Voor iedereen die dol is op escape rooms is het spel Escape Room natuurlijk een enorme aanrader. Met Escape Room The Game Jumanji Family Edition kan de hele familie (met kinderen vanaf 10 jaar) ontsnappen. Extra gaaf: het Jumanji thema.

Samenwerken
Het Escape Room The Game Jumanji Family Edition spel is opnieuw uitgebracht, met dit keer niet 2, maar 3 spannende avonturen van 60 minuten. Werk samen, help elkaar waar je kunt en vind gezamenlijk de juiste sleutels.
Het spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 categorie 10 en 11 jaar en de mening van de jury is: “Wat leuk, een Escape Room The Game spel dat je met jong en oud samen kunt spelen. Om met het hele gezin (met kinderen vanaf 10 jaar) te spelen. Stapsgewijs moeten allerlei vragen beantwoord worden aan de hand van puzzels, plaatjes en coderingsschema's.”
Escape Room the Game Jumanji
GaafvoorKinderen laat het spel testen door ervaren ‘Escape roomers’. Dit laten zij weten:

"Na al een hoop echte escape rooms te hebben gespeeld, stond dit gezelschapsspel al een tijdje op ons verlanglijstje. Leuk dus om Escape Room The Game Jumanji Family Edition te mogen uitproberen. Met twee volwassenen en een tiener openen we de verpakking van level 0. Eerst mogen we de achterkant van de envelop lezen en komen daarmee al aardig in de stemming van Jumanji.
App
Escape Room the Game heeft ook een speciale app met achtergrondmuziek om nog meer sfeer te creëren. We horen de vogels in het oerwoud fluiten!
Na het lezen van de buitenkant mag de envelop met aanwijzingen open en is het de bedoeling om een code van 4 "sleutels" te ontcijferen. Met al onze escape-ervaring komen we gelukkig een heel eind. De eerste code ligt al gauw klaar.

Voor de minder ervaren spelers is er een handig systeem met hints, waarvoor het centrale kastje een signaal geeft als het tijd is om je te laten ondersteunen.
Met nog 23 minuten op de klok is onze eerste poging geslaagd. Er kan gekozen worden om gelijk het volgende level te spelen, maar als er te kort tijd is kunnen de levels prima apart gespeeld worden. Voor level 1 is er een nieuwe set met enveloppen. Wij besluiten dat we die vast ook nog wel op kunnen lossen.
Dit tweede level is duidelijk een stapje moeilijker en hierbij hebben we dan ook af en toe een hint nodig. Daarmee is het spel goed te spelen en tonen we weer aan dat we echte escapers zijn.

Wat het spel leuk maakt, zijn de steeds wisselende inhoud van de enveloppen, waarin plattegronden, decodeersystemen, uitdrukbare onderdelen en plaatjes te vinden zijn.
Mocht een ander het spel van ons willen lenen, dan kunnen sommige onderdelen geprint worden via de website van Escape Room the Game. Zo is het niet een eenmalig speelbaar geheel!
Natuurlijk is dit avontuur voor ons maar eenmaal te spelen, maar de collectie avonturen is al best groot, dus we bereiden ons voor op een volgende game!”

Kortom, Excape Room The Game Jumanji is een gaaf spel om met het gezin te spelen! 

 
Het verhaal achter de nieuwste toevoeging:
De Drummende kast
Jullie vriend Jesse verdween een jaar geleden spoorloos. Tijdens wiskundeles van meneer Kortens krijgen jullie plotseling een vreemde droom over Jesse en een spel genaamd Jumanji. Misschien zouden jullie het mysterie achter Jesses verdwijning op kunnen lossen als jullie dat spel kunnen vinden! Eerst zullen jullie uit de nablijfklas moeten ontsnappen...
De Zoektocht naar Jess
Beng! Je valt uit de lucht en landt met een harde bons in een soort jungle. Het kost wat tijd om te beseffen dat jij en je vrienden in een computerspel gezogen zijn. Plotseling besef je dat dit ook gebeurd moet zijn met je vriend Jesse. Als dat het geval is, moet Jesse ergens in deze vreemde jungle te vinden zijn.
Verbreek De Vloek
Jesse legt uit dat je de vloek van Jumanji moet verbreken om terug te kunnen keren naar de echte wereld. Dit is echter alleen mogelijk wanneer de smaragdgroene maan aan de hemel staat – iets wat maar eens in de 10 jaar gebeurt. Over precies 1 uur zal de smaragdgroene maan in de juiste positie staan om de vloek te verbreken. Je moet opschieten… of nog 10 jaar wachten.
 
 
Voor het verlanglijstje van iedereen vanaf 10 jaar: Escape Room The Game Jumanji Family Edition

Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer!
In deze allereerste familie editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. De Chrono Decoder telt af, zorgt voor de juiste sfeer en geeft aan wanneer je hints mag gebruiken. In dit spel win je samen of verlies je samen.

Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring. Onvoorstelbaar hoe snel een uur voorbijgaat in het heetst van de strijd...
 
 
Wil je dit familiespel kopen? Surf dan naar Bol.com.
GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!