Gaaf voor Kinderen

Bioscoopfilm voor peuters en kleuters


Naar de bioscoop gaan is een feestje voor jong en oud. Maar juist voor hele jonge kinderen is een bezoekje aan de bios soms ‘lastig’. De film duurt te lang, je moet te lang stilzitten, het is niet iets te spannend. De filmtip voor peuters en kleuters van Gaaf voor Kinderen is de nieuw verhalen van Ernest en Célestine.
De film met Ernest en Célestine Winterpret telt vier aparte verhalen en duurt in totaal 48 minuten. Er wordt natuurlijk Nederlands gesproken.

Oscar nominatie
De Ernest & Célestine film sleepte een Oscar nominatie in de wacht en werd bekroond met o.a. de Franse César voor beste animatiefilm en de Cinekid Publieksprijs én Juryprijs. Vanaf 6 februari 2019 is de film in filmtheaters en bioscopen in het hele land te zien.
De grote hongerige beer heet Ernest. Wat hij zoal doet? Hij speelt graag muziek en eet jam. Soms is hij een beetje knorrig, maar na zijn slechte humeur volgt altijd een grote lach.
 
Beer een muis
De beer deelt zijn huis met weesmuis Célestine. Zij is een optimistisch en vastberaden muisje, dat voor niets en niemand bang is. De twee vrienden vervelen zich nooit samen. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest.
Winterwereld
De vier korte verhalen uit "De Collectie" nemen je mee in een prachtige winterwereld in zachte pasteltinten, gebaseerd op de tekeningen van de wereldberoemde Belgische prentenboekmaakster Gabrielle Vincent.