Gaaf voor Kinderen

Jackie en Oopjen in de bios

Herfstvakantie in coronatijd… wat ga en kun je doen? Onze tip: naar een kinderfilm in de bioscoop. En wel naar de film Jackie en Oopjen, een film waar je bij kunt lachen!


Rijksmuseum
Just Film Distribution, Column Film en Fiction Valley brengen op 14 oktober het grappige avontuur van BFF’s Jackie en Oopjen uit in de bioscoop. De hilarische film begint met een bijzondere ontmoeting in het Rijksmuseum, waar Oopjen uit het beroemde schilderij van Rembrandt stapt en tot leven komt. Klinkt gaaf toch?!


Dit is het verhaal:
De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks.


Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar. Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt.

Stoere Jackie
Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje.


Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder?
En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij?
Het antwoord op dit alles zie je vanaf 14 oktober in de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen. 

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen geeft 2 Jackie en Oopjen-pakketjes weg! 

JACKIE EN OOPJEN | vanaf 14 oktober te zien in de bioscoop!
Maak kans op 2 kaarten en deze twee leuke Playmobil poppetjes.


Laat op onze social media je antwoord achter of vul het formulier hieronder in.
Vraag: Waarom wil jij de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen graag zien?

 

De winnaars zijn:

L. Tromp in Tiel en Kyan W uit Twello