Gaaf voor Kinderen

Genieten en relaxen in Belgische Ardennen

Als wij de accommodatie met de naam ‘Le Soleil’ boeken, dan hopen we natuurlijk op een zonnetje. Het prachtige houten chalet staat op het Belgische vakantiepark Euroresort Parc Les Etoiles. Wij zingen in de auto dus de sterren van de hemel, op weg naar de Ardennen. De zon schijnt inderdaad en dat is fijn. Overigens, de accommodaties voor zes personen heet La Lune of La Terre… maar dat zonnige gevoel houden wij graag vast.

Vanaf Noord-Holland is het een kleine vier uur rijden naar onze bestemming in de Maasvallei. Dit is het Franstalige deel van de groene Belgische Ardennen, maar bij de receptie van Parc Les Etoiles worden wij vriendelijk in het Nederlands te woord gestaan. Ons houten vakantiehuis ligt vlakbij het zwembad en de speeltuin van het vakantiepark. Mooi! Wij rijden de auto van de berg af en constateren dat wij hier fantastisch zitten. Geweldig uitzicht over de Maasvallei, speeltuin voor de deur en zwembad op twee minuten lopen. Het chalet voor vier personen is ruim en erg schoon. Een fijne woonkamer met goede banken voor de tv, een lange eettafel, een keuken met alle benodigde apparatuur, een prima badkamer met douche en toilet en twee slaapkamers. Opvallend: de rust. Het vakantiepark oogt op de plattegrond redelijk groot, maar in de praktijk is het nu (voor het oor) rustig. Dat komt mede doordat het park tegen een groene berg is gebouwd en de vakantiehuizen als op een terrascamping zijn geplaatst. Veel ruimte! 

 

Speeltuin

Mees en Pien zijn uit de auto gesprongen en op weg naar de speeltuin met schommels, zandbak, wippen, kabelbaan en draaimolen. De tassen zijn snel uitgepakt en wij zijn klaar voor een kop thee op de veranda van de vakantiewoning. Bovenop de berg is het restaurant Le Bonne Heure te vinden en ook het winkeltje van het Parc. Hoe gaan wij dat eigenlijk morgenochtend met de broodjes doen? Het is best een klim naar boven. In de beschrijving van de accommodatie staat dat er een broodjesservice is. Opluchting… wij vullen het formulier alvast in, om later die dag af te geven.

Dan is het tijd om met het gezin plus onze labradoodle Takkie de omgeving te verkennen. Ideaal trouwens dat de hond gewoon mee op vakantie mag. Via de website van Vacanceselect kun je dat trouwens heel gemakkelijk aanvinken en zo verder zoeken naar een verblijf waar een hond is toegestaan.

Wij ontdekken de trap met 175 treden naar beneden, naar de Maas. Via een bospad komen wij bij Castel Les Sorbiers. Zo zitten wij na een klein half uurtje lopen op het zonnige terras aan een gekoeld wit wijntje terwijl de kinderen zich weer uitleven in de speeltuin van het kasteel (het blijkt ook een hotel te zijn). De eerste dag is nu al een succes! De trip terug de berg op is iets zwaarder en wij besluiten als we terug zijn bij ons vakantiehuis om de auto te pakken naar het restaurant (dan kunnen we meteen het bestelformulier voor broodjes afgeven). Op diverse beoordelingswebsite over Parc Les Etoiles hebben we gelezen dat dit restaurant gezellig én goed is. De temperatuur is zo aangenaam dat we op het terras plaatsnemen en de menukaart bestuderen. De kinderen nemen een pizza en wij pakken een Belgisch stoofpotje. Het is inderdaad heerlijk en de bediening is allervriendelijkst. Onze kinderen zijn niet van die lange eters, maar dat is hier geen enkel punt. Zij kunnen van tafel en in de nabijgelegen speeltuin met andere kinderen spelen of (bij slechter weer) zich uitleven in het indoor speelkasteel aan de overzijde van de weg. 

Verse broodjes

Wauw, wat is het hier ’s nachts donker! En wat zie je de sterren dan goed! Wij kijken onze ogen uit naar de sterrenhemel. Dat betekent ook… goed slapen. De boxspringbedden liggen prima, en de volgende ochtend… staan er verse broodjes voor ons klaar op de buitentafel. Die broodjesservice werkt uitstekend. Na het ontbijt gaan we naar het zwembad. Niet groots of subtropisch, maar wel enthousiast ontvangen door jonge kinderen. De overige dagen zijn die twee van ons er in ieder geval – samen met veel andere kinderen – vaak te vinden. Er is ook een buitenzwembad, maar dat is in onze meivakantie nog gesloten. De general manager, Rien Beije vertelt ons vlak voor vertrek nog dat het zwembad eind 2014 vernieuwd gaat worden. En dat er in het hoogseizoen animatie is voor kinderen. Pien had trouwens al ontdekt dat er op het vakantiepark een houten huis is waar je mag komen knutselen.

Veel te doen

De keuze voor Parc Les Etoiles hadden wij niet alleen gemaakt vanwege de mogelijkheid onze hond mee te nemen. Nee, op de website van Vacanceselect hadden we ook gelezen dat er veel te doen is in de omgeving. Dat zie je ook op de foto’s op website van de touroperator. Die website van Vacanceselect - specialist in camping & glampingvakanties – is overigens vernieuwd. Tweehonderd klanten werkten mee aan de totstandkoming van de innovatieve site. “Luisteren naar de klant is de rode draad binnen de historie van ons familiebedrijf. Dat doen we met het ontwerpen van onze accommodaties, maar ook met de ontwikkeling van onze nieuwe website: de input van meer dan tweehonderd klanten speelde een cruciale rol. Op basis van hun mening en uitkomsten van gebruikerstesten is de website tot stand gekomen,” vertelt Irene Smit, E-commerce manager van Vacanceselect. In de nieuwe website komen beleving, inspiratie en vakantieplezier samen. Smit: “Het is de bedoeling dat onze nieuwe site onze klanten inspireert met vakantie-ideeën. Over landen, regio's, campings en vakantieparken. Door onze klanten te informeren over leuke (eet-)adresjes, waterparken, lokale marktjes en bijvoorbeeld evenementen wordt het vinden van de perfecte vakantie een stuk gemakkelijker én leuker. Bovendien is onze nieuwe site ‘responsive’: geschikt voor alle devices, van mobiele telefoon tot desktop.” De website van Vacanceselect tipt de stad Dinant, op zo’n 15 kilometer van Parc Les Etoiles. Daar nemen wij dus een kijkje. Eerst bij het Huis van Sax waar je gratis naar binnen kunt lopen en op de achtergrond de bijzondere saxofoonmuziek hoort. Voor de deur van het huis zit de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax, en Mees en Pien gaan er relaxt even naast zitten. Daarna bekijken we de citadel van Dinant en overwegen we om een rondvaart te maken over de Maas. Wij besluiten het nu te houden bij een wandeling over de brug over de Maas en daarna naar Mariembourg te rijden om met een heuse stoomtrein naar Treignes te gaan. Dat blijkt nog een middagprogramma want in Treignes stappen we uit en is er de mogelijkheid om een museum te bezoeken of een kijkje te nemen bij de locomotief. Daarna reizen we weer rustig zittend in de treincoupé terug naar Mariembourg.

Genieten en relaxen

Onze short break verloopt zeer relaxt en er is genoeg tijd om te genieten van rust en ruimte in en om het vakantiehuis. De groene omgeving van de Belgische Ardennen doet ons goed. Ontspannen besluiten we nog een dagtocht te maken naar het Domein van Han waar we twee kilometer ondergronds wandelen en met een safariwagen langs wolven, beren, uilen en hertjes rijden. Onze ervaring bij Het Domein van Han is ook nog hier (klik) op Gaaf voor Kinderen te lezen.

De boeking via Vacanceselect naar Parc Les Etoiles was met recht een schot in de roos. Genieten, genieten en nog eens genieten!

Meer over Vacanceselect

Vacanceselect verhuurt 11.000 accommodaties, op ruim 1.000 topcampings en vakantieparken in 15 Europese landen. Van compleet ingerichte bungalowtenten, stacaravans en lodgetenten tot luxe vakantieparken, villa’s en agriturismo’s. 

Gaaf voor Kinderen beoordeelt Euroresort Parc Les Etoiles na ons bezoek zoals hierboven beschreven met een 9!

 

Tekst en fotografie: Marije Smit - www.schrijfster.com