Gaaf voor Kinderen

De eerste skiles

Je hebt het misschien al eens meegemaakt. Met een beetje behendigheid stapte je in de stoeltjes lift, boven op de berg ademende je diep in en hupte je uit de lift om naar beneden te skiën. Je gleed in volle vaart naar benden en ondanks dat je ski’s aardig beheerst slaat de twijfel toe. Vanuit je linker ooghoek zie je een klein meisje in volle vaart aankomen. Zij beheerst de berg en ski’s beter dan jij, wat is haar geheim?
Gingen jouw ouders elk jaar op wintersportvakantie met wintertrex.nl? Dan is de kans groot dat jij op jonge leeftijd al op de berg stond. Sommige ouders nemen een kind van 1,5 mee op de rug tijdens het skiën, kinderen zelf moeten minimaal drie jaar oud en zinnelijk zijn om deel te nemen aan lessen. Waarom drie jaar een goede leeftijd is? Dan hebben kinderen nog geen angst, hierdoor kunnen ze het skiën gemakkelijk leren.

Toptalent
Bij een skischool worden de kinderen niet ingedeeld op leeftijd, maar op basis van capaciteiten. Dit doet elke skischool of je nu richting het populaire St. Anton gaat in Oostenrijk of dat je voor een weekendje skiën de grens over, richting Duitsland afreist. Jouw driejarige kan, als het een toptalent is, skiën met andere zesjarigen.
Je kunt jouw kind gerust achterlaten in een les, want de lessen zijn speciaal voor hen gemaakt. Aanwijzingen krijgen de kinderen niet alleen door woorden zoals 'je moet naar links of rechts', maar ze krijgen een sticker op hun hand. Of de skileraar gebruikt kleuren en speelgoed om de kinderen op een laagdrempelige manier het skiën te leren.
Als je kinderen wilt leren te skiën, dan moeten ze bekend worden met het gevoel van glijden over de sneeuw. Uiteraard moeten ze ook begrip hebben voor de materialen die ze gebruiken. Als ze het glijden onder de knie hebben, dan kunnen ze zelf een stoeltjeslift nemen.
Wil je jouw kinderen zelf leren skiën? Dit kan, maar is mogelijk niet de beste manier. Skileraren zijn gespecialiseerd in de manieren waarop kinderen leren. Verder vinden kinderen het natuurlijk heel leuk om na de les aan jouw te laten zien wat zij al kunnen.
Ben je zelf een snowboard fan? Houd rekening mee dat het lastiger is voor kinderen om dit te leren. Het balans houden op een snowboard vergt enige oefening en als kinderen heel jong zijn, kunnen ze dit nog niet. Kinderen vanaf ongeveer vijf jaar kunnen snowboarden leren.