Gaaf voor Kinderen

Overnachten tussen de dino’s

alt

Het DinoBos in DierenPark Amersfoort is echt zó gaaf. We waren er dit weekend weer en het is er zo spannend. Je loopt gewoon tussen de dinosauriërs. Soms brullen ze zelfs. En hierdoor was het wel wat spannend voor mijn kleine zusje. Zij keek liever naar de olifanten in het Rijk der Reuzen, de leeuwen, tijgers, giraffen, neushoorns en veel meer in het DierenPark.
Maar echte stoere mannen struinen door het DinoBos. Hier staan ruim zeventig levensgrote dino’s, soms zelfs met jong. Ze lijken wel echt… maar zijn natuurlijk al lang uitgestorven. En toch, zullen eerdaags de eerste levende dino’s het park betreden. De kasuarissen zullen op 16 juni hun nieuwe onderkomen in het DinoBos betreden. Deze loopvogel komt met zijn manier van lopen en grote poten sterk overeen met de oorspronkelijke dinosauriërs. Ook heeft de kasuaris een bijzondere helm op zijn hoofd, die hem beschermd tegen de takken in het dichte oerwoud waar het dier oorspronkelijk leeft. In het DierenPark zullen twee mannetjes en één vrouwtje komen te wonen.

Vadernacht
In juni zijn er DinoDagen, waarbij het bos wordt vereerd met een bezoek van Saurus. Een indrukwekkende show! Check voor de data en activiteiten de website. Van 16 op 17 juni is er iets keigaafs in het DinoBos, maar het is helaas al uitverkocht... Tijdens de Vadernacht kunnen vaders met hun kinderen de tent opzetten in het DinoBos. Het is natuurlijk de vraag welke vaders stoer genoeg zijn om wakker te worden naast de levende dino’s…