Gaaf voor Kinderen

GaafvoorKinderen Nieuwsbrief

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Volg je ons al?

twittericoon

 

faceboekicoon

 

instagram logo-blog-thumb

 

GooglePlus-Logo

 

family Travel Bloggers.nl

 

BlogSociety

Wat zoek je?

Casper en Emma in de bioscoop

Check de officiële trailer van ‘Casper en Emma - De bergen in’ eens. Dat belooft weer een spannend avontuur voor Casper, Emma en hun knuffels te worden. Een perfecte bioscoopfilm om met je gezin heen te gaan. Vanaf 1 juni 2017 in de bios.
Op reis met Welpje en Mevrouw Konijn
In het kort het verhaal: Casper en Emma gaan op vakantie. Natuurlijk gaan de (bewegende) knuffels Welpje en Mevrouw Konijn ook mee op reis. Dit keer gaan ze naar de bergen voor een avontuurlijk verblijf. Daar hoort wandelen in de bergen bij, en varen. Niet alleen Caspers ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader.
Perfect gezin
Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader zo mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd op elkaar worden. Dan zou Emma weer een perfect gezin hebben. Maar helaas: de vonk tussen Aksel en Emma’s moeder slaat niet over. Casper blijft hardnekkig proberen de twee te koppelen, maar neemt daarbij steeds meer risico’s.
 
Wat wij zo gaaf vinden in deze film: de bewegende knuffels.

Gaaf voor Kinderen mag premièrekaarten in de Julianatoren voor de film Casper en Emma de bergen in weggeven.

Lees meer: Casper en Emma in de bioscoop

Win een familieticket voor een rondvaart door Amsterdam

Wat ga je met je kinderen doen als je een dagje in onze mooie hoofdstad Amsterdam bent? Inderdaad… een rondvaart door de prachtige grachten maken. En dat doen wij dus ook. Met maar liefst vier kinderen (neef en nichtje gaan ook gezellig mee) komen we bij Rederij de Blue Boat Company aan. Het kinderavontuur door de grachten met de naam ‘Zoetwaterpiraten Kids Cruise’ heeft onze aandacht getrokken.

Ahoy maatje!

Enthousiast stappen onze vier ‘piraatjes’ aan boord. Schip ahoy, maatje. Zij krijgen bij het instappen een piraten pakketje voorzien van een piraten ooglapje, verrekijker en een puzzel/vragenboekje. Voor hun is de rondvaartboot een heus piratenschip! We krijgen allemaal oordopjes zodat iedereen in zijn eigen taal de informatie kan beluisteren. Naast de Nederlandse zender is er op nummer 17 de kinderpiratenzender. Hier horen zij alle informatie over de grachten en unieke plekjes in kinderpiratentaal, en tegelijk kunnen ze in hun boekje opdrachten.

De stoere Amsterdamse muis Sjonnie & zijn vriend Harold de kat vertellen van alles over de hoofdstad. Hoe leuk is dat? Zo tellen we dieren in de gevels van de grachtenpanden en varen we onder heel wat bruggen door. De 75 minuten durende rondvaart was snel voorbij. We hebben tijdens de tour veel opgestoken, maar tussendoor zijn we ook even naar het achterdek gegaan om een luchtje te scheppen en foto's te maken. Het was een ontzettend leuke rondvaart voor jong en oud, echt een leuke aanrader als je een rondvaart wilt maken door Amsterdam.

Wij mogen van Blue Boat Company een hele toffe prijs weggeven… namelijk 1x1 familie ticket: met dit ticket kunnen 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen van 4 t/m 12 jaar mee met een rondvaart.

 

Lees meer: Win een familieticket voor een rondvaart door Amsterdam

Groots Telekids Familie Feest tijdens Pinksteren 2017

Alle fans van Ernst en Bobbie, Thomas de Stoomlocomotief™, Brandweerman Sam™ , Fien & Teun, Wardo Wonder,  Jul & Julia, Raak!, Assepoester of Sneeuwwitje opgelet… Tijdens het Pinksterweekend op 3, 4 en 5 juni 2017 komen al deze sterren samen tijdens het Telekids Familie Feest!
Tijdens dit concert geniet het hele gezin van verschillende optredens van veel  bekende TV-helden. En nog gaver… Vóór- en ná het concert kun je genieten van allerlei activiteiten op het mega indoor Telekidsplein vol draaimolens, springkussens en spelletjes. Natuurlijk zijn er ook meet & greets. Om alvast iets van de sfeer te proeven, kun je de Youtubelink tv-spot alvast bekijken.
Gaaf voor Kinderen mag van Van Hoorne Entertainment 2x 2 kaarten voor Telekids Familie Feest weggeven!

Lees meer: Groots Telekids Familie Feest tijdens Pinksteren 2017

Het DrakenNest…

De nieuwste attractie in Avonturenpark Hellendoorn in 2017 heet: Het DrakenNest. Het DrakenNest is een primeur voor Nederland omdat deze ‘Mega Disk'O' attractie nog niet in Nederland te vinden is. De attractie omschrijft zich als een ronddraaiende, heen en weer bewegende schijf waarin bezoekers kunnen plaatsnemen. Als bezoeker krijg je in de attractie het gevoel in een ridderverhaal te zijn beland.
De sage
Aan de rand van Hellendoorn woont een gewetenloze, slechte draak. Hellendra is haar naam. Ze is hebberig en verzot op goud en alles wat blinkt. Niets wil ze delen. Een enorme berg aan kostbaarheden heeft ze in de loop der jaren veroverd en verzameld bij haar DrakenNest. Maar ze wil meer, altijd meer... Door haar hebzucht naar rijkdom is ze een grote vijand van de mensen in Hellendoorn en omstreken. Op haar rooftochten is ze meedogenloos. Niemand kan haar stoppen. Zelfs de dapperste ridders heeft ze verslagen. Overal rond haar nest vind je materialen van gesneuvelde ridders. Zwaarden, schilden, speren en helmen. Hellendra koestert ze als haar trofeeën.

Nest met drakeneieren
Om haar goudberg te laten groeien moet Hellendra steeds verder weg. Al het goud in Hellendoorn heeft ze al. Ze moet dus steeds langer haar nest met drakeneieren alleen laten. En dat heeft de mensen uit de omgeving op een ingenieus idee gebracht.. Onder het nest met drakeneieren hebben ze een machine gebouwd. De machine kan het nest laten wiegen waardoor het warmte opwekt. Door deze warmte komen de eieren sneller uit. Hopelijk voordat Hellendra terug is van haar duistere rooftochten... Lukt het om de eieren tijdig te laten uitkomen en de drakenjongen te temmen?

Op blote voeten

Dresscode: blote voeten. Dusss, uit die schoenen en sokken en go! Het heet niet voor niets het BloteVoetenPark. En het mooie… dit is dé wandelbeleving voor jong en oud!
Wandeling op blote voeten
Het is best een beetje spannend om op je blote voeten de natuur in te gaan. Maar in Brunssum in het BloteVoetenPark is alles gericht op deze dresscode. Op voor een avontuurlijke wandeling door de natuur. Vier uitdagende kilometers via spannende hindernisbanen over de vijver,  je balans zoeken op de evenwichtsbalken, de modder tussen je tenen door voelen komen in het modderbad of ga ondergronds in de schuilhutten. Oh ja, zie je een hindernis niet zitten… geen punt! Je kunt er gewoon langs lopen, op naar het volgende onderdeel.
Vooral kinderen vinden het grappig om met blote voetjes te ervaren: de bosgrond, kriebelend gras, warm zand, zacht verend mos, houtsnippers, boomstammen, modder, water, kiezels, dennenappels en nog veel meer…
In het bos
Het BloteVoetenPark ligt in een prachtig bos wat meteen als parasol bij zowel regenachtig als zonnig weer fungeert. Aan het eind van het pad kun je de voeten weer schoon wassen en even afdrogen (als je zelf een handdoek meeneemt). en om je voeten na ze te wassen te kunnen drogen. Om daarna misschien nog wel even lekker te relaxen en te genieten van een ijsje of kop thee bij het restaurant.
Meer informatie: www.blotevoetenpark.nl

Comics Station Antwerp: indoor pretpark met Belgische stripfiguren

Houd jij van stripfiguren en ben je in de omgeving van Antwerpen? Dan mag je het nieuwe indoor pretpark Comics Station Antwerp niet overslaan. In dit Belgische pretpark komen in meer dan 60 attracties de stripfiguren tot leven. De opening vond plaats op 10 april 2017.
Van niets naar pretpark
“Een jaar geleden stond hier nog niets, nu staat hier het allereerste pretpark rond Belgische stripfiguren,” aldus Wim Hubrechtsen, CEO van Comics Station Antwerpen. Welke Belgische stipfiguren kun je er ontmoeten? Denk aan De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, Jommeke en Urbanus. Durfals kunnen van de allerhoogste en langste indoor glijbaan ter wereld. Die staat te glimmen in het hart van het pretpark dat over vier verdiepingen verdeeld is en 6.200 m2 groot is. Bezoekers kunnen plaatsnemen in de digitale 4D rollercoaster van Lucky Luke in het Comics Theater, weggeflitst worden met de teletijdsmachine van professor Barabas, in het bos een feestje bouwen met De Smurfen en net als Lucky Luke sneller schieten dan hun schaduw. In totaal zijn er ruim 60 attracties en activiteiten, goed voor ongeveer vier uur familieplezier.
Gaaf voor Kinderen is enorm benieuwd naar dit nieuwe indoor pretpark en wij hopen Comics Station Antwerp te bezoeken zodat we er uitgebreid verslag over kunnen doen.

Lees meer: Comics Station Antwerp: indoor pretpark met Belgische stripfiguren

Linnaeushof, Europa ’s grootste speeltuin

Wij vinden het een bijzonder idee dat wij hier in Nederland de grootste speeltuin van Europa hebben. De Linnaeushof in Bennebroek claimt deze titel en wij weten één ding heel zeker… je kunt gaaf spelen bij Linnaeushof. Juist ook voor ouders is het er leuk omdat er ruim driehonderdvijftig speeltoestellen tijdloos en dus herkenbaar zijn.
Hier spelen kinderen nog écht
De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te spelen, waarbij het gebruik van de eigen energie en de eigen fantasie voorop staan. Zo zijn er kabelbanen, trampoline-& luchtkussencentrum, waterfietsen, karts, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen, een superglijbaan en nog veel meer. Spectaculair is het elf meter hoge Piratennest. Naast moderne en vernieuwende items zijn er op verschillende plekken in de speeltuin recent ook enkele nostalgische speeltoestellen neergezet. Wie herinnert zich niet de ouderwetse schommelschuitjes? Of wat dacht je van die leuke familieschommel waar iedereen tegelijkertijd op kan zwieren en zwaaien. Oud speelplezier in een modern jasje, iedereen voelt zich hier kind!
50 jaar
Linnaeushof bestaat inmiddels ruim 50 jaar en is altijd trouw gebleven aan dit concept van actief vermaak. Tegelijkertijd hebben vele ontwikkelingen er voor gezorgd dat het aanbod van speeltoestellen en voorzieningen ook blijft aansluiten bij de huidige normen en vooral wensen van de bezoekers. Door goed na te denken over thematisering en het belang van het rollenspel dat kinderen graag spelen is de beleving nog groter geworden. Daarnaast wordt er geleidelijk ook meer ruimte gecreëerd voor interactief spelen. Door toestellen te plaatsen die gebruik maken van moderne technologie ontstaat er een nieuwe variatie op het traditionele spelen.

Alles kids bij ’t Speulderbos

alt

 

 

We draaien de oprit van Bilderberg hotel ’t Speulderbos op en rijden helemaal door tot vooraan. Er is namelijk een parkeerplaats voor ons gereserveerd, Billy parking genaamd. Ja hoor, er staat gewoon een bordje voor de familie Smit. Binnen een paar seconden staan we binnen en ren ik met mijn zusje naar de ontvangstbalie. Perfect, gewoon op onze hoogte. Receptioniste Miranda vraagt of we een goede reis hebben gehad en geeft meteen een gaaf stripboek ‘Het raadsel van de Verdwenen Kroon’. Terwijl mama incheckt, pikken wij alvast een snoepje uit de schaal. Er staat een schoolbankje met allemaal boeken, speelgoed en kleurpotloden. Maar waarom hangt die letter L daar nou? Het is net of Miranda mij hoort denken, want we krijgen een speurtocht. Liefst begin ik daar direct aan, maar eigenlijk wil ik ook de hotelkamer graag zien. We lopen de trap op en al snel heb ik onze kamer gevonden! Want er hangt een brief op de deur met ‘Welkom Mees en Pien’. Wauw, dat is gaaf. Dat hebben we nog nooit eerder gehad.

alt

 

 

Snel inspecteren we de hotelkamer van ’t Speulderbos: een tweepersoonsbed voor papa en mama, voor ons ook twee opgemaakte bedden (slaapbank), op tafel een feestelijk zakje snoep en in de badkamer twee vrolijke badschuim verpakkingen. Te gek. Wat een goed begin!

 

Billy Bios

Beneden zagen we de openhaard al branden en dus gaan we daar wat drinken. Of beter gezegd, mijn ouders nemen daar een cappuccino en ik duik met mijn zus de Billy Bios in. Ieder weekend worden er twee conferentiezalen omgetoverd tot een kinderwalhalla. De ene kamer is bioscoop waar de hele dag op een groot scherm films worden gedraaid. De andere kamer, Billy’s game room, barst van het gave speelgoed, een Wii en een voetbaltafel. Vervelen kun je je hier echt niet!

alt

Lees meer: Alles kids bij ’t Speulderbos

Het boerenleven is gaaf bij Het Betere BoerenBed

Dat melk niet uit een pak komt, maar uit de koe. Dat kippen hun eieren nogal eens willen verstoppen, zodat je ze niet heel gemakkelijk kunt rapen. En dat schapen geschoren worden. Dát leerden we al eerder bij de boerderijen van Het Betere BoerenBed. Gaaf voor Kinderen mocht al eerder het fijne boerenleven bij boeren van Het Betere BoerenBed - onder andere op Texel en bij de Uiterwaarden van de Waal - proberen. Wij kunnen niet vaak genoeg naar ‘de boerderie’ gaan, want wij vinden het alle vier ontzettend leuk, relaxt en leerzaam. Glamping bij de boer is gaaf! Onze pup Takkie is nog niet eerder bij koeien, schapen, konijnen en andere boerderijdieren geweest. Dus voor hem is het de vuurdoop. Op naar Het Betere BoerenBed Hoeve Waterschap in het Friese Echtenerbrug.

Bedstee en poepdoos

Waarom we uit de vijftien verschillende boerderijen van Het Betere BoerenBed juist voor deze Friese boerderij hebben gekozen? Vanwege de diversiteit. Boer Gert en boerin Crista hebben veel verschillende dieren én de Fryske Familie Tobbe. Deze hottub hebben wij nog niet eerder mogen uitproberen, dus de keus om naar de familie Diever te gaan is snel gemaakt. Het Betere BoerenBed telt nu vijftien verschillende locatie, waarvan twee op de Waddeneilanden en één in België. Iedere boerderij heeft natuurlijk de eigen specialiteiten. Maar overal is de luxe ingerichte kant-en-klare boerentent aanwezig met hierin de leuke bedstee, de ‘poepdoos’, een houtkachel om op te koken, een tweepersoons bed, een stapelbed, tafel en stoelen, koud stromend water en kaarsen en olielampen. Geen elektriciteit of verwarming. Terug naar de basis dus, maar wel in een luxe jasje. En daar houden wij van! Heerlijk, een beetje luxe en veel kneuterigheid. 

Lees meer: Het boerenleven is gaaf bij Het Betere BoerenBed

Hotel de Grote L

Na het boek Hotel de Grote L én de musical Hotel de Grote L, draait vanaf 19 april 2017 de langverwachte jeugdfilm van Hotel de Grote L in de bioscopen.
Als je de trailer bekijkt dan begrijp je vast al waarom dit een must see voor tieners is.
Het verhaal gaat over de 12-jarige Kos en hij woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen…. En laat Kos nou net heel erg verliefd worden, zo erg dat hij haar naam wel met een spuitbus op de maan wil zetten.
Sjoerd Kuyper
Het jeugdboek van Sjoerd Kuyper werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar. De hoofdrollen in de film zijn voor Dummie de Mummie ster Julian Ras, Abbey Hoes, Bente Fokkens, Tobias Kerssloot en Frank Lammers.

Lees meer: Hotel de Grote L