Gaaf voor Kinderen

Gigagaaf en sprookjesachtig: The Little Mermaid

alt

Ik droom weg bij de sprookjes van Disney, zowel de boeken als de films. En in het theater. Ik was bij de internationale première van Disney’s The Little Mermaid. De musical en dat is genieten! Want de muziek is zalig zoet, de kostuums oogverblindend mooi en kleurrijk en de songs schitterend. Twee uur lang genieten! Ik vind het zo knap hoe Ariël (gespeeld door Tessa Sunniva van Tol) op het podium door de onderwaterwereld danst met haar lange zeemeerminstaart. Zwemmende vissen, lichtgevende kwallen, zes kleurrijke zeemeerminzusjes en een wonderlijk mooi onderwater decor… sprookjesachtig mooi.


In de zee
Het verhaal van Disney’s Kleine Zeemeermin ken je vast wel al. Ik ken Ariël uit de film waarin zij ook in het magische Koninkrijk diep in de zee woont. In de musical redt ze prins Erik (gespeeld door Tommie Christiaan) van de verdrinkingsdood en zingt een schitterend lied voor hem op het strand. Vlak voor hij wakker wordt, duikt Ariël de zee weer in en blijken ze verliefd op elkaar. Maar zij woont in de zee en prins Erik weet niet wie hem heeft gered, alleen dat ze stralend mooi is en waanzinnig kan zingen. De mooie zeemeermin wil vanaf dat moment in de mensenwereld leven en kreeft Sebastiaan moet haar beschermen. Die kreeft praat en zingt trouwens heel grappig, ik heb er zo om gelachen. Wat een vrolijke noot en wat een geinige grapjes maakt hij. Een lekker swingend nummer waarbij het hele podium opkleurt.

alt

 

En dan komen Slijmbal en Slijmjurk in beeld, met hun lichtgevende kostuums. De hulpjes van de nare octopus Ursula. Zij brengen Ariël bij die ‘enge’ intkvis die haar haar stem afneemt maar wel benen bezorgt. Wankel staat Ariël op het strand… zal zij haar prins gaan vinden? Dat moet je zelf maar gaan zien in het theater… ik zou het doen, want het is gewoon gigagaaf en echt een musical om met het hele gezin te bezoeken. Een voorproefje zien kan hier.

Na Rotterdam Nieuwe Luxor is The Little Mermaid te zien in Den Haag WFT (4 t/m 22 juli), Amsterdam Rai Theater (25 juli t/m 12 augustus), Eindhoven Parktheater (15 augustus t/m 26 augustus) en vanaf 5 september in Utrecht Beatrix Theater. Kaartjes kun je reserveren via See Tickets 0900 – 1353 (45 cpm), va www.musicals.nl/thelittlemermaid.