Gaaf voor Kinderen

Spetterende kinderattractie in Rotterdam

alt

Rotterdam heeft een nieuwe waterattractie voor kinderen. In Kids Marina kun je een middag of een dag ‘haventje’ spelen, in je eigen boot! Te gaaf. Stap aan boord al kapitein van een politieboot, sleepboot of rondvaartboot… en krijg varende wijs inzicht in de haven en haar functies en vaartuigen. Kids Marina heeft acht scheepjes in de vaart, allemaal verschillende types naar voorbeeld van schepen die ook echt in de haven van Rotterdam zijn te vinden. Een vaartochtje duurt twintig minuten inclusief schepen en ontschepen. Naast een unieke beleving, biedt de attractie ook een educatieve waarde. Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. De gigantisch schepen en stoere bemanning hebben op velen vaak een magische aantrekkingskracht.

 

Kids Marina is gelegen aan het Grote Kerkplein, in de binnenstad, waar een miniatuurhaven in de oude gracht is gemaakt. Kids Marina richt zich speciaal op kinderen van 4 tot 12 jaar. www.kidsmarina.nl

Naast Kids Marina biedt havenstad nog meer leuke kinderuitjes rondom het thema water:

Professor Plons

Kinderen van 4 tot 10 jaar gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Deze  succesvolle kinder-doe-expo in het Maritiem Museum Rotterdam is sinds kort volledig vernieuwd. Professor Plons en zijn vrienden zijn net terug van een grote reis en staan op het punt om weer te vertrekken voor een nieuw avontuur als de kinderen ze ontmoeten in hun thuishaven in het Maritiem Museum Rotterdam. Er moet nog van alles gebeuren en de kinderen kunnen daar goed bij helpen: vissen sorteren, schepen laden en lossen, de reisbestemming bepalen en er breekt nog brand uit ook. Maritiem Museum 

Van Zwabber tot zeeschrik

De Nederlandse Zeevaarder Piet Hein is geboren en opgegroeid in Delfshaven in Rotterdam. Aan de hand van een speurspel voor binnen en buiten wordt antwoord gegeven op de vraag wie hij was, waar hij woonde en wat hij voor werk deed. Museum Rotterdam De Dubbelde Palmboom, een voormalig pakhuis, staat in het hart van Historisch Delfshaven. Het museum toont het verhaal over de Rotterdammer van toen en nu. De gevarieerde programmering maakt het bij uitstek geschikt voor kinderen en groepen. Kijk hier voor meer informatie.  

Futureland

Sinds 1 september 2008 wordt Nederland groter. De Rotterdamse haven wordt uitgebreid met een nieuwe Europese toplocatie voor havenactiviteiten. Koningin Beatrix gaf vorige week nog het startsein voor het sluiten van de zeewering van Maasvlakte 2. Op de zeewering van de huidige Maasvlakte, met uitzicht op het nieuw ontwikkelde land, staat FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2. In FutureLand is van alles te zien, te doen en te leren. Het centrum is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. Kijk hier voor meer informatie.

Familiepark Plaswijckpark

In de Havenspeeltuin van familiepark Plaswijckpark is het heerlijk spetteren met water. Het Plaswijckpark biedt plezier en gezelligheid in een mooie natuurlijke omgevingen heeft alles in huis voor een leuk dagje uit! Met gierende banden ongeremd door de Verkeerstuin scheuren, lekker ravotten in de grote en veelzijdige Speeltuin of slingeren als een aapje in de uitdagende Apenspeeltuin. Kijk hier voor meer informatie.

Pannenkoekenboot

Varen… én onbeperkt pannenkoeken eten! Dit kan het hele jaar door aan boord van de Pannenkoekenboot in Rotterdam. Terwijl je een rondvaart maakt langs de imposante skyline of door de havens vaart, kun je onbeperkt genieten van het pannenkoekenbuffet. Op dit buffet staan niet alleen pannenkoeken, maar ook allerlei lekkernijen om van je pannenkoek iets speciaals te maken. Klik hier voor meer informatie.

Rotterdam Welcome Card

De Rotterdam Welcome Card biedt minimaal 25% korting bij ruim 50 attracties, musea, uitgaansgelegenheden en restaurants in Rotterdam en 1, 2 of 3 dagen onbeperkt reizen met RET metro, tram en bus. See more, pay less! Kijk hier voor meer informatie.