Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Zelf Monopoly maken

 

Nederland is een onvervalst spelletjesland. Ondanks de groeiende populariteit van computergames blijft het traditionele gezelschapsspel fier overeind. Dit blijkt uit cijfers van online winkelcentrum beslist.nl. Bordspellen zijn het meest in trek. Monopoly voert de lijst aan. Bijna de helft (47 procent) van de zoekopdrachten naar gezelschapsspellen is gericht op het klassieke bordspel. Welke bordspellen gooien dit jaar hoge ogen? Beslist.nl maakte een top 5 van populaire bordspellen voor het hele gezin en een top 5 voor kinderen.

 

 

Top 5 populairste bordspellen

1. Monopoly Classic - 2. Levensweg Elektronisch Bankieren - 3. 30 Seconds - 4. Risk - 5. Cluedo

Top 5 populairste bordspellen voor kinderen

1. Monopoly Junior - 2. Keezenspel - 3. Party & Co Disney - 4. Mens Erger Je Niet Cars - 5. Ik Hou Van Holland Junior

Deze gegevens zijn gebaseerd op het gedrag van online shoppers op beslist.nl in de periode tussen 1-23 november 2014. 

 

En dan nu…

Gaaf voor Kinderen testte het nieuwste Monopoly-spel: My Monopoly. Niet dat het een totaal ander bordspel is, maar wel dat je het volledig, maar dan ook volledig, kunt personaliseren. Dat kost even tijd… vooral het denkwerk welke foto’s je wilt gebruiken, maar dan heb je ook wel wat bijzonders. Benieuwd hoe het er uit ziet? Bekijk de trailer maar.

Héél persoonlijk

Wij hebben allerlei leuke straatjes gemaakt in het bordspel. Natuurlijk ontbreekt de foto van onze eigen straat ook niet. Maar ook het huis van opa en oma doet mee en er zijn veel vakantiefoto’s terug te vinden. Dat haalt tijdens het spel weer vakantieherinneringen op. Echt gaaf! Ook doet Takkie onze hond mee, als pion. Simpel even een foto van hem in de pion schuiven en klaar voor gebruik. De Kans- en Algemeen Fonds-kaarten pimpen we ook in eigen stijl.

Bij iedere gelegenheid pakken de kids nu My Monopoly uit de kast. Alleen al om de hilarische foto’s die gebruikt zijn te laten zien. Vriendjes en vriendinnen en opa en oma moeten er aan geloven en zo zitten we gezellig wat uurtjes aan tafel dit gezelschapsspel te spelen. Volgens spellenfabrikant Hasbro, is Monopoly het populairste gezelschapsspel ter wereld.

Deze nieuwe, volledig personaliseerbare versie van My Monopoly kun je eigenlijk vrij gemakkelijk maken. Foto’s kiezen die je leuk vindt en printen maar… maak het bordspel helemaal zoals je zelf wil. Wij vonden het uitzoeken van de foto’s nog wel even een karweitje, maar met de speciale app kun je ze zo in gebruik nemen. Het enige wat je nodig hebt zijn een computer of smartphone, een printer en natuurlijk het My Monopoly-spel. In drie eenvoudige stappen heb je al jouw eigen My Monopoly: 1. KIES je foto’s op Facebook, Instagram of haal ze gewoon van je computer of smartphone. 2. SELECTEER via de gratis app of de website van My Monopoly de foto’s die je wilt gebruiken. 3. PRINT de foto’s uit op de bij het spel geleverde stickervellen en PLAK ze vervolgens waar je maar wilt op het spelbord, de kaarten of de pionnen. En klaar voor de START!