Lifestyle

Eerste hulp in een tube, voor een huid in balans

Wij willen het eigenlijk wel een ‘wondercrème’ noemen… de basische Alka® Crème helpt je huid namelijk te herstellen bij jeuk, droogheid en rode vlekjes. Maar ook bij huidirritatie door de processierups.


Brandhaartjes
Eerst iets over die rups, want die is in staat om meer dan 700.000 onzichtbare brandhaartjes te verspreiden en daar is je huid niet blij mee. Jeuk, rode uitslag, vlekjes of bultjes kunnen een lekker dagje buiten, veranderen in een vervelend dagje kriebel.
Gelukkig is er Alka® Crème, een uniek product met een pH-waarde van 8.2 om de huid te beschermen tegen verzuring. Dat is belangrijk, want de kans op jeuk of uitslag door de processierups is aanzienlijk groter bij een zure huid. Het eiwit dat via de haartjes in de huid doordringt, hecht zich namelijk minder snel aan een minder zure of zelfs basische huid. Om die reden kan Alka® Crème klachten door de processierups zowel voorkomen als tegengaan.


Antibacterieel, verzachtend en hydraterend
Basische Alka® Crème kan preventief werken tegen irritatie door de processierups. Ook voor wie al wel last heeft van de brandhaartjes is het niet te laat om te smeren. De crème neutraliseert het zuur in de huid en zorgt voor een ideale omgeving voor de huid om snel te herstellen. De natuurlijke ingrediënten hebben tegelijkertijd een antibacterieel, verzachtend en hydraterend effect.

Zuur
Maar ook bij bijvoorbeeld droge benen, rode vlekjes in je gezicht of eczeem op je handen helpt de crème je uit de brand. Het zijn signalen om aan te geven dat de pH-waarde is verstoord. De huid vormt de barrière tussen ons en de buitenwereld en is een belangrijk kanaal om afvalstoffen kwijt te raken. Een complex takenpakket, dat niet altijd even vlekkeloos verloopt. De huid kan te zuur worden en heeft dan ondersteuning nodig om weer in balans te komen. Voor zulke momenten is er Alka Crème.

Dit unieke all-over-body product is de eerste basische crème van Nederland met een pH van 8.2; precies de waarde waarbij huidcellen zich het snelst vernieuwen. Het is ideaal als bodycrème voor bescherming, verzorging en nieuwe energie en als SOS-crème bij plekjes op je hele lichaam en in je gezicht. Eerste hulp in een tube, voor een huid in balans. 

Lees meer: Eerste hulp in een tube, voor een huid in balans

Bescherm je huid, en de oceaan

Okay, we hoeven jullie vast niet meer te vertellen hoe belangrijk het is om jouw huid én de huid van je kind goed te beschermen tegen zonverbranding. Echt hoor, insmeren met een goede zonnebrandcrème is zo belangrijk. Je goed beschermen tegen die UV-stralen sowieso… dus blijf tussen 12 en 15 uur uit de zon en denk eens een UV-werende kleding (zo bescherm je de huid nog beter).

Duurzaam
Terug naar die zonnebrandcrème, want bij GaafvoorKinderen hebben we de fijne producten van Naïf mogen uittesten. Weet je trouwens dat alle producten van het merk Naïf in Nederland worden gemaakt (voor mij een groot pluspunt), ze zijn duurzaam, vegan, en bevatten natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is de verpakking ocean-friendly. Hierover later meer. Eerst onze ervaring met de zonnebrandcrème.


Natuurlijke zonnebrandcrème
Yes, de zon schijnt! Heerlijk. Dat betekent voor ons dus wel om alle blote huid meteen in de ochtend in te smeren. Zelf start ik met de natuurlijke zonnebrandcrème gezicht SPF30. Het smeert gewoon makkelijk uit en laat zeker gen witte waas achter. Deze verzorgende zonnebrandcrème beschermt het gezicht tegen UV-straling en gaat het huidverouderingsproces tegen. De crème is ook nog eens waterbestendig. Handig. 

Lees meer: Bescherm je huid, en de oceaan

Tips bij aanschaf en onderhoud van een speeltoestel

In het voorjaar begint het bij ons al te kriebelen. Lekker naar buiten, genieten van de tuin. Graag zo lang mogelijk, maanden lang. Een beetje werken in de tuin, maar vooral relaxen, een boek lezen én kijken hoe de kinderen ook genieten van het buiten zijn. Zij kunnen zich uren in de tuin vermaken. Lekker ravotten, vies worden, eindeloos spelen – van tikkertje tot flesvoetbal. Gewoon in de buitenlucht. Hoe fijn al het dan zijn om in je eigen tuin een eigen speeltoestel te hebben. Dát is zeker van toegevoegde waarde, voor de eigen kinderen en voor de buurkinderen. Ieder kind wil wel lekker naar buiten als ze daar uitgedaagd worden door middel van een leuk speeltoestel. Hoera voor vitamine D en heel veel speelplezier!


Een speelhuisje is niet alleen favoriet om lekker in te spelen, maar ook een plekje voor kinderen om zich in terug te trekken. Of zelfs in te schuilen wanneer het plotseling gaat regenen. Combineer zo’n mooi speeltoestel met kindvriendelijke beplanting, een glijbaan en misschien zelfs een trampoline en je beschikt over hét ultieme speelpaleis voor jouw kinderen.
Er is echter één ding wat we nog niet behandeld hebben: Waar let je op bij de aanschaf en onderhoud van een mooi speeltoestel? 

Duurzame materialen

Bij het kopen van een nieuw speeltoestel zal je al direct merken dat het aanbod ontzettend divers is. Toch kiezen de meeste mensen liever voor een houten speeltoestel, omdat dit simpelweg duurzamer is. Een goede keuze, maar hou er dan wel rekening mee dat het onderhoud net wat extra tijd in beslag neemt. Maak gebruik van een kwalitatieve lakverf voor buiten, zoals Sigma s2u Allure gloss, om een langdurig mooi resultaat te garanderen en herhaal dit minstens eens in de vijf jaar. Soms is het eerder nodig. Ga op je gevoel af. Met goed onderhoud kan een houten speeltoestel heel wat jaren mee. Een goede investering op de lange termijn dus!


Veiligheid voorop

Natuurlijk is veiligheid het allerbelangrijkste wanneer je een nieuw speeltoestel koopt. Check daarom in elk geval of het speeltoestel voldoet aan de Europese veiligheidsnormen voor speelgoed. Indien dit niet het geval is, raden wij af om het toestel te gebruiken. De veiligheid kan in dit geval immers niet gegarandeerd worden.
Je kunt ook zelf veel doen om de veiligheid in en om het speeltoestel te verhogen. Zorg er in elk geval voor dat het speeltoestel uitermate goed verankerd is in de grond. Kies tevens voor een zachte ondergrond om het speeltoestel heen. Denk aan rubberen tegels of (kunst)gras. Zo zorg je ervoor dat kinderen minder hard terecht komen bij een valpartij. Blijf het speeltoestel daarnaast door de jaren heen zorgvuldig controleren op zwakke plekken als gevolg van slijtage of weersinvloeden.

Ruimte in de tuin

Met de aanschaf van een nieuw speeltoestel moet je natuurlijk ook kijken naar de ruimte in de tuin. Een speeltoestel neemt al snel meer ruimte in beslag dan je wellicht had verwacht. Houd er daarom ook rekening mee dat de kinderen nog extra ruimte nodig hebben om lekker mét en om het speeltoestel te kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan extra ruimte bij de schommel of de glijbaan. Dit is niet alleen belangrijk voor het speelplezier, maar ook voor de veiligheid.
Bedenk daarnaast ook goed hoeveel ruimte jij zelf nodig hebt om lekker van de tuin te kunnen genieten. Een speeltoestel is leuk, maar het moet ook voor papa en mama nog mogelijk zijn om lekker van het zonnetje te kunnen genieten. Kies daarom voor een speeltoestel die goed binnen de beschikbare ruimte van de tuin past en laat altijd wat extra ruimte over om zelf lekker in te zitten of voor de kinderen om ook nog wat andere activiteiten te kunnen doen.

Gaaf! Nijntje vloerkleden

 

De Nederlandse ontwerpstudio Maison Deux introduceert in het voorjaar van 2021 samen met 's werelds meest bekende konijn een exclusieve collectie vloerkleden. De iconische en minimalistische ontwerpen van Dick Bruna zijn voor het eerst vertaald naar een collectie wollen vloerkleden met 3D textuur. Een knuffelige serie vloerkleden!

Vloerkleden met 3D textuur

De nijntje vloerkleden collectie is handgemaakt van 100% Nieuw-Zeelandse wol door ambachtslieden uit India. De verschillende poolhoogtes en uitgesneden accenten geven de wollen tapijten een subtiel 3D effect.

Deze prachtige techniek legt extra nadruk op de details van de bekende ontwerpen van Dick Bruna, zoals nijntje, nina, de leeuw en snuffie de hond. Toffe vloerkleden en gaaf in iedere kinderkamer. Naast het leuke uiterlijk van de vloerkleden, geeft het de kleden een speels effect en stimuleert het de zintuigen.

De nijntje vloerkleden collectie is handgetuft in India en gecertificeerd met het GoodWeave label. De beste garantie dat er geen sprake is van kinderarbeid en aan de juiste arbeidsvoorwaarden wordt voldaan. Daarnaast draag je met elke aankoop bij aan programma's die kinderonderwijs bieden in de omgeving waar de vloerkleden worden geproduceerd.

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2021

Stoere en speelse smartwatch

Op zoek naar een innovatief nieuw technisch stuk speelgoed? Check de Tobi™ Robot Smartwatch. Wat dat is? Het is een combinatie van een smartwatch met alle bijbehorende interactieve kenmerken én een speelse robot met een eigen persoonlijkheid.

Voor kinderen vanaf 4 jaar

De Tobi™ Robot Smartwatch™ heeft bewegende robotarmen en -benen, grappige geluidseffecten en 100+ gezichtsuitdrukkingen die kinderen aan het giechelen, dansen, spelen, leren en meer krijgt. De Tobi™ Robot Smartwatch is ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar en is verkrijgbaar in de kleuren blauw en roze.

Klokkijken

Kinderen worden gestimuleerd om te bewegen tijdens het spelen met dansactiviteiten en een geïntegreerde stappenteller. Ze kunnen ook leren klokkijken op de 50+ analoge en digitale wijzerplaten.

Horlogebandje en clip

De Tobi™ Robot Smartwatch is een grappige, draagbare tech-accessoire die kinderen om hun pols kunnen dragen met het inbegrepen horlogebandje of kunnen vastmaken aan hun kleding met de inbegrepen clip. De clip kan ook worden gebruikt als standaard als je de smartwatch als wekker gebruikt of hem oplaadt.

Selfies

Ouders kunnen herinneringen instellen voor hun kinderen, toezicht houden op de koppeling met andere Tobi™ Robot Smartwatch-apparaten in de buurt en vertrouwen op het duurzame, spatbestendige ontwerp.

De Tobi™ Robot Smartwatch heeft twee camera's om selfies en foto's te maken (plus opslagruimte voor 3000 foto's of 30 minuten aan videomateriaal) en kinderen kunnen hun foto's aanpassen met grappige stickers. De Tobi™ Robot Smartwatch biedt superleuke, interactieve dans-, leer- en augmented reality-games en kids kunnen beloningen ontgrendelen door te spelen.

De Leukste Kids Hits van 2020

Voor iedereen die nog dol is op cd’s draaien… De dubbel-CD De Leukste Kids Hits van 2020 is verschenen! Er staan maar liefst 40 fantastische liedjes voor de jongste muziekliefhebbers op.

Op de CD's staan nummers van onder andere Snelle, Davina Michelle, Kinderen Voor Kinderen, Maan, Rolf Sanchez, Matheu en vele andere songs. Yeah, lekker dansen! 

Lees meer: De Leukste Kids Hits van 2020

Samen spelen

Hoe doe je dat, samen spelen in een gezin met kinderen van uiteenlopende leeftijden? Een hele uitdaging.

Enkele tips en trucs van Ger Ramakers, ontwikkelingspsycholoog

* Onderken dat kinderen van verschillende leeftijden niet dezelfde mogelijkheden hebben.

* Speel steeds met verschillende spellen: soms moet je veel weten om het spel te spelen, soms is geluk een belangrijke factor.

* Steeds meer spellen zijn zgn. coöperatieve spellen: je neemt het niet op tegen een ander maar speelt samen om een spel tot een goed einde te brengen.

* Afhankelijk van de samenstelling van de spelers kan je teams vormen: de oudste en de jongste spelen samen enz.

* Maak sommige regels eenvoudiger.

* Geef jonge kinderen een voorsprong in het spel.

 

Samen spelen in een gezin is belangrijk voor een goede band met elkaar!

Alles op een rijtje met de Bobo Familieplanner 2021

Bobo, je kent hem wel, het vrolijke blauwe konijn die meeleeft met alle mijlpalen in een kleuterleven, maakt het plannen van afspraken tot een makkie met de Bobo Familieplanner 2021. Deze kleurrijke en handige kalenderplanner is niet alleen gaaf voor kinderen, maar ook heel handig voor volwassenen. Ideaal dus voor het hele gezin.


Vijf personen
Het bekende Nederlandse kleutermerk Bobo heeft de handige familieplanner 2021 uitgewerkt in een weekplanning voor vijf personen. Iedere week, dus zeven dagen, kan er voor vijf gezinsleden iets worden opgeschreven. 52 weken planplezier. Op dat ene A4-tje zie je in één oogopslag wie er wanneer en waar naar toe moet. Superhandig voor iedereen in het gezin. 

Lees meer: Alles op een rijtje met de Bobo Familieplanner 2021

Zeg maar dag tegen kriebel

Bzzzzzz…. Ah, een mug. Nee hè. Zo’n zoemende mug kan je behoorlijk uit je slaap houden. En dat is niet het enige irritante aan een mug. Als een mug steekt, krijg je van die kriebelende bulten. Voorheen deden wij zo’n jeukende muggenbult af met een kruisje (met je nagel) erin zetten of een beetje spuug er op.

Helpt wel, maar wij ontdekten deze zomervakantie het gemak van de Insect SOS Gel. 

Gel tegen jeuk

Die Care Plus® Insect SOS Gel werkt gemakkelijk. Je smeert een beetje gel op de jeukende plek en je voelt meteen de verkoeling. De kriebel wordt verzacht en de gel kalmeert. Prima te gebruiken na een insectensteek, zoals die van de mug, de wesp en de paardenvlieg. Steek het kleine tubetje dus altijd bij je.
 
Ook handig om te weten: de SOS gel verlicht ook na een kwallenbeet of als je in contact bent gekomen met brandnetels of de brandharen van de eikenprocessierups.
 
Kriebel op je hoofd
Een ander kriebelig probleem, vaker voorkomende na een vakantie en dus zeker nu weer na de zomervakantie… jeuk op je hoofd vanwege hoofdluis. 

Een kuif, staartjes of een flinke bos krullen – luizen houden van haar. En op de een of andere manier weten ze zich tijdens de zomervakantie altijd goed te nestelen in al die leuke kinderkapsels. Vanaf half augustus beginnen de scholen weer en als één kind in de klas luizen heeft, dan volgen er vaak snel meer. 

 

Lees meer: Zeg maar dag tegen kriebel

YOYO buggy, alle gemak en comfort

Je kleintje wordt steeds alerter en actiever. Dan wil je niets liever dan samen de wereld ontdekken en genieten van elke nieuwe indruk. Of je nu door het centrum van de stad wandelt, door de bossen loopt of langs de kust trekt. Je kiest voor het gemak en het comfort van een solide wandelwagen, een handige buggy en een praktische draagmand. Ook aan een veilig autostoeltje heb je waarschijnlijk al gedacht. Moet je deze zaken allemaal nog aanschaffen? Maak dan eens kennis met de YOYO buggy. Deze veelzijdige buggy met al zijn toebehoren biedt je namelijk alles in één. Dus zowel een buggy, wandelwagen als een autostoeltje.


De YOYO buggy, een en al veelzijdigheid
Je hebt het vast al ondervonden. Hoe kleiner en jonger je kind, hoe meer zaken je nodig hebt. Je kunt uiteraard veel geld uitgeven aan een apart autostoeltje, een praktische buggy en een comfortabele kinderwagen. Als je de YOYO buggy aanschaft, heb je echter een solide en veilig vervoermiddel voor je baby, die al deze functies in zich heeft. Met een paar simpele bewegingen heb je jouw kinderwagen omgetoverd tot een handige buggy en met toebehoren als een voetenzak en een autostoeltje kunnen jij en je kleintje overal naar toe.
Volkomen veilig
Je moet er niet aan denken dat je kindje iets overkomt. De YOYO buggy voldoet aan de allerhoogste veiligheidsnormen. Het solide onderstel met zijn vier soepel lopende wielen met onafhankelijke ophanging is bijzonder stabiel en heeft een hoge draagkracht. Het frame is uitgebreid getest en goedgekeurd voor een gewicht tot 22 kg. En dat terwijl de buggy toch zo licht is, dat je hem makkelijk over je schouder kunt dragen. Het stuur, dat met zacht kunstleer bekleed is, licht gemakkelijk in je hand en je hebt aan lichte bewegingen genoeg om je buggy te laten reageren. Je gaat het zelf ondervinden. Ook op oneffen terreinen blijft de 'vierwieler' stabiel en veilig voor je kind.
De YOYO buggy, zo gemakkelijk in het gebruik
Veiligheid is uiterst belangrijk. Zit- en ligcomfort voor je kind uiteraard ook. Of je kleintje nou zit of ligt in de YOYO buggy, het komt helemaal tot rust en kan zich volledig concentreren op jou en de wereld die het wil ontdekken. Is dit genoeg? Natuurlijk niet, ook jij als ouder of verzorger mag veel gebruiksgemak verwachten. Deze buggy is gemakkelijk compact in te klappen, zodat je hem overal kunt opbergen of meenemen. De draagriem en het lichte gewicht geven je veel comfort als je met je buggy trappen moet lopen. Je kunt hem zelfs aan een kapstok ophangen. Hij past zonder moeite in de kofferbak en mag ook als handbagage mee in het vliegtuig. Veilig, comfortabel én handig, dat is wat jij en je baby verdienen.
De accessoires
De YOYO buggy biedt een prettig assortiment aan accessoires. Denk daarbij aan een warme voetzak, een handige parasol tegen de felle zon, een handige meerollende tas en een af en toe zo noodzakelijke regenhoes. Kortom, een complete buggy voor ieder moment van de dag.