Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Pientje krijgt een eetmachientje

Dit is echt on-ge-lo-fe-lijk! Een boek met mijn naam er in. Maar dat is nog lang niet alles… alles in Pientje krijgt een eetmachientje slaat op mij. Ik ben namelijk geen eter. Ik ben nu vier jaar en zo’n twee jaar geleden hebben papa en mama mij volledig laten onderzoeken in het ziekenhuis waarom ik zo weinig tot niets eet. Er kwam ‘niets’ uit. Sindsdien is het eten bij ons aan tafel best wel weer gezellig, want ik krijg geen straf als ik niet eet. Natuurlijk merk ik wel dat papa en mama het niet fijn vinden en dus speel ik wat met mijn eten, verschuif het op mijn bord, zo mogelijk laat ik door het hele huis overal hapjes achter… en het liefst voer ik het aan onze hond. Net als Pientje uit het boek. Zij voert het aan Moosje, de teckel. Dit boek past geheel bij mij, zeker als je bedenkt dat wij tot een half jaar geleden ook een teckel hadden.

Eten

Eten is dus niet mijn ding. En groenten al helemaal niet. Ik ben net als Pientje in het boek, klein voor mijn vier jaar en ook zo licht als een veertje. Nu het boek Pientje krijgt een eetmachientje een paar keer is voorgelezen kan ik zeggen… ik wil ook een oom Pim. Zo’n oom die uitvindingen doet. Hij maakt voor Pientje namelijk een eetmachientje en als deze stuk gaat verzint hij Bavianendag. Zo leert het meisje in het boek om gezonde dingen te eten. Ik geloof dat mama ook Bavianendag wil invoeren en wie weet… probeer ik dan wel meer dan 1 hapje te eten.

Voor ouders

Achterin het boek heeft auteur Ilona Lammertink tips – zelf noemt ze het een bijsluiter - opgenomen voor ouders en begeleiders. Dit boek helpt moeilijke eters om groenten te leren proeven en gezond te leren eten. Clavis Books heeft een reeks boeken, Bobbels en Bubbels genaamd, en staat voor sterke, emotionele verhalen waarin elke negatieve emotie (een bubbel) zoals boos, bang en verdrietig zijn op een mooie manier verwerkt wordt, zodat er weer positieve gevoelens (bubbels) ontstaan.