Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Na elke nieuwe les een beetje meer prinses…

De afleveringen van Prinsessia kijk ik graag op tv. Wat zijn de vijf prinsessen leuk en mooi. Ik ben dol op prinses Madeliefje. Het blonde meisje in de gele jurk. Ze is grappig. Daarom vind ik het zo leuk om nu les van haar te krijgen. Les? Ja, heus! Ik heb Het Grote Prinsessenboek gehad in bij de eerste les leer ik ‘koninklijk buigen’ van prinses Madeliefje. Ik deed ook wel eens een buiging, maar nu weet ik dat het met je rechtervoet naar voren en dus je linkervoet naar achteren moet. Oh ja, die ‘waarschuwingen’ in het boek zijn geinig. Zoals buig nooit met de wind mee, je zou weleens kunnen omvallen. Bij iedere les staat ook een ‘wistje datje’ en dat is handig.

Kijkje in het kasteel

Het Grote Prinsessenboek van Prinsessia is best dik. Dat komt omdat de bladzijden van dikker karton zijn en dat slaat fijn om. Ik vind het gaaf dat je meteen in het begin een kijkje in het kasteel, de prinsessenschool, kunt nemen. Dat zie ik op televisie iets minder duidelijk. Ik weet nu dat Madeliefje alleen op een kamer slaapt en Roos en Violet samen. Oh ja en het bureau van juf Flora kijkt op de binnentuin. Ik zal niet meer verklappen, want dat kun je zelf in het boek bekijken.

Ik ga verder met de etiquettelessen van Juf Flora en leer stapje voor stapje hoe ik een echte prinses kan worden, net als Prinses Roos, Prinses Iris, Prinses Madeliefje, Prinses Linde en Prinses Violet. Na elke nieuwe les voel ik mij een beetje meer prinses! Achterin het boek vind ik een kroontje én de allereerste dvd van Prinsessia ‘Het gouden kroontje’!