Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Duik in de fantasiewereld met Pinypon Kasteel

Als meisje van zes jaar is mijn fantasie behoorlijk rijk. Ik kan eindeloos spelen met twee poppen. Maar soms is het gewoon ook fijn om even achter de computer of tablet te duiken om online een spelletje te doen of om nieuwe inspiratie op te doen. Vandaar dat ik zo nu en dan te vinden ben op www.pinypon.es/nl/

Roze kasteel

Op deze Nederlandstalig website vind ik ‘hotel Pinypon’ het leukste spelletje. Ik word meteen vrolijk van de muziek. Op de site kun je ook video’s bekijken van al het Pinypon speelgoed. Dat is handig want zo zie ik in één keer hoeveel accessoires er in een verpakking zitten en wat je er zoal mee kunt spelen. De nieuwste speelset, het Pinypon Kasteel, viel mij meteen op. Het ziet er super romantisch uit… in roze natuurlijk. Met een heuse prins er bij. En het goede… het is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015. Heb jij je stem al uitgebracht? Nee… klik dan snel op www.speelgoedvanhetjaar.nl.

Fantasie

Grote fan Pien (6) gaat het Pinypon Kasteel testen. Het is een enorm pakket met meer dan 40 accessoires. De prinses in haar roze jurk (met cape) en de prins met een stoer groen pak aan (en ook een cape om) worden meteen uit de verpakking gehaald. “En er zit een kikker bij!”, roept Pien enthousiast. Het kasteel wat nog in elkaar gezet moet worden, blijft in de doos. Er wordt direct druk gespeeld met de poppetjes, voor nu omgedoopt in Suzan en Timo. Best pittige namen voor een prins en prinses. Pien haar verhaal gaat zo: “Suzan wil de kikker kussen, maar dat wil Timo niet. Want dan zullen er twee prinsen zijn. Prins Timo pakt zijn zwaard om de kikker te doden. Prinses Suzan doet haar ogen dicht (want je kunt het gezicht draaien om een andere uitdrukking te krijgen). Dan blijkt Timo toch een lieve prins, want hij doet het zwaard weg en geeft de kikker een kushandje. En er gebeurt niets. Het blijft een kikker. En zo kunnen de prins en prinses gewoon trouwen in het kasteel.” Een ruime fantasie. Dat wordt nog wat als het kasteel dadelijk staat en de prinses in haar toren in een magische spiegel kan kijken. De prins gaat natuurlijk lekker eten in de eetzaal (er zitten zelfs hamburgers bij de speelset) en daarna zullen ze eindeloos dansen. Wij vinden het Pinypon Kasteel Gaaf voor Kinderen!