Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Kralensieraden maken

Ik kan uren zoet zijn met knutselen. Lekker freubelen met kraaltjes, stickers, potloden, glitters en nog veel meer moois. Van de week heb ik de nieuwe Beados Mineez Regenboog Bedeltjes Set uitgetest en ik ben onder de indruk. Samen met mama heb ik hele mooie figuren gemaakt, die nu aan mijn sleutelbos hangen.

Lieveheersbeestje maken

De eerste keer aan de slag met Beados kralen vergt even concentratie, want hoe werkt het precies? De duidelijke beschrijving en foto’s op de verpakking maken het al snel duidelijk. Ik kies een figuur op de sjablonen. Bij de Beados Mineez Regenboog Bedeltjes Set zit bijvoorbeeld een lieveheersbeestje, flamingo, hart of hond. Wij maken eerst het lieveheersbeest. Dus het sjabloon leg ik onder het werkblad met kleine gaatjes. Dan ga ik de pen vullen met gekleurde kraaltjes.

Met een trechter laat ik eerste gele kralen in de pen zakken, dan vul ik een pen met roze kralen, zwarte en blauwe. Nu komt het er op aan, ik draai heel voorzichtig aan het wieltje van de pen en het eerste kraaltje valt op het werkblad. Net niet in het gaatje. Het is even oefenen om de kralen op de juiste plek van het sjabloon te krijgen. En na het vijfde kraaltje gaat het gesmeerd. Ik maak met drie kleuren kralen een prachtig lieveheersbeest.

De spray heb ik al met water gevuld en met drie pufjes water en een kwartiertje drogen, zitten alle kraaltjes aan elkaar vast en heb ik een mooi figuur. Oh ja, ik had ook nog een oogkraaltje aan de kop van mijn lieveheersbeestje gemaakt, dus nu kan ik het figuur als bedeltje aan de sleutelhanger maken. Voor meer inspiratie en nieuwe kraaltjes zijn vanaf nu ook een drietal Beados Mineez Thema Navulsets verkrijgbaar: Tropen, Tutti Frutti en Vertroetelde Pups.