Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Een wereld van LEGO

Drie jaar geleden waren we in Legoland Billund en dat was gaaf! Maar de kinderen waren nog best jong (2 en 5 jaar) en hadden – om heel eerlijk te zijn – net zoveel oog voor een bak Lego-stenen om zelf mee te bouwen als voor de attracties. (lees onze reiservaring van toen) Toch heeft onze bezoek aan Legoland grote indruk gemaakt, want ze hebben het er nog altijd over.

Denemarken

Nu, drie jaar later, besluiten we weer in de auto te stappen en naar Denemarken te rijden. Natuurlijk stoppen we bij Legoland Billund! Pien is inmiddels vijf jaar en fan van Lego Friends. Mees van acht speelt fanatiek met Lego Chima. Reden genoeg dus om het attractiepark, op zo’n 700 kilometer vanaf Utrecht, nog eens te bezoeken. Volgens VisitDenmark is de meivakantie een ideale periode, omdat én de zon dan vaak schijnt én omdat het dan laagseizoen is. “Ben je op zoek naar de ideale kindervakantie? Dan is Denemarken de juiste keuze! In de maand mei is de natuur op haar mooist en is het Deense weer heerlijk voor bijvoorbeeld een verblijf aan de kust of in het binnenland tussen de goudgele koolzaadvelden. Omdat het in Denemarken laagseizoen is, zijn de verschillende overnachtingsvormen ook nog eens lekker voordelig. De afstand per auto van Nederland naar Denemarken (de grens) is zo'n 600 kilometer. Rijd je een uurtje verder, dan ben je zo in LEGOLAND®. Een aantal bestemmingen hebben hun kindervriendelijk tips voor je op een rijtje gezet, met bijbehorende overnachtingsvormen. Zo sluit de kindervakantie in Denemarken perfect aan bij jullie wensen”, valt er op www.visitdenmark.nl te lezen.

 

Herinneringen ophalen

Op naar Denemarken! Extra fijn: onze labradoodle Takkie kan gewoon mee. Onderweg betekent dit een paar keer stoppen, maar wij houden sowieso niet van jakkeren over de snelweg. Na zo’n zeven uur sturen komen de borden Legoland Billund in zicht. De verhalen van ons vorige bezoek worden opgehaald. Vooral Pirate Land heeft indruk gemaakt op Mees. Varen langs een haai en een man op een onbewoond eiland die steeds roept “Yoehhh, hallo, hallooohhh”. De activiteiten in Miniland, zoals de monorail e mini boats waren ook favoriet. Gewoon rustige attracties… en allemaal gemaakt van Lego-stenen. Dát maakte wellicht nog het meeste indruk. Alles, maar dan ook alles is van Lego. 

 

Dochter Pien verheugt zich op alles in Legoland, want zij herinnert zich er niet veel van. In de flyer heeft zij wel al pinguïns gezien en zij weet zeker dat ze naar Polar Land wil én naar het nieuwe gedeelte (sinds 2014) Lego Friends. We draaien de auto het parkeerterrein van Legoland Holiday Village op en de kinderen bekijken enthousiast een Vikingschip van Lego en willen direct op de foto met een cowboy en piraat van Lego. Na een snelle incheck bewonderen we onze piraten-themakamer. Er staat een schatkist vol bouwstenen op de grond en de hotelkamer ziet er vrolijk uit. Er is een stapelbed voor de kids en een tweepersoons bed voor de ouders. Snel de tassen op de kamer en dan op ontdekkingstocht over het vakantiepark en de camping. Wij zien dat er aan het blok themakamers een gezamenlijke keuken is, waar je eventueel zelf je avondeten kunt maken. Handig! Voor de volgende keer… nu zijn we van plan om een pizza te pakken in Lalandia Center (het grote overdekte gedeelte met subtropisch zwembad, winkels en restaurants naast de Village). Drie jaar geleden al favoriet bij de kinderen. Maar eerst laten we Takkie uit en leven Mees en Pien zich uit in de speeltuinen van de camping. Leuk dat alles in Lego-thema is en alle laantjes op de hoek een wild dier ter herkenning hebben staan. Hier zouden wij het met gemak een week uithouden! In een blokhut of zelf met een tent of caravan. In de omgeving is namelijk genoeg te doen. Van een dagje attractiepark tot een dag op safari in Givskud Zoo en van een dagje genieten in de natuur rondom Kolding tot zwemmen in het grote zwembad van Lalandia. Maar deze keer zijn wij op doorreis naar Noord-Jutland (lees hier hoe onze gezinsvakantie in Skallerup Seaside Resort was) en gaan we voor een 1-daags bezoek aan Legoland Billund. Hoe onze dag was? Dat kun je hier lezen.