Lifestyle

Bouwen, sorteren, puzzelen en spelen met LEGO® DUPLO® Creative Sorter

altalt

LEGO® DUPLO® lanceert de Creative Sorter; een innovatief product dat van sorteren een heel nieuwe ervaring maakt. De Creative Sorter stimuleert de creativiteit van de allerkleinsten en laat hen op een originele manier spelenderwijs leren. Het biedt de mogelijkheid om op veel verschillende manieren te spelen: sorteren, bouwen, stapelen en puzzelen. Urenlang speelplezier met één stuk speelgoed!

Testen

Gaaf voor Kinderen mocht drie creatieve meiden de Creative Sorter laten testen. Pien (3) schudt de groene doos leeg op tafel, kijkt eerst eens goed en gaat dan de kleuren bij elkaar leggen. Samen zoeken we bij de drie sorteerplaten (tevens deksel van de doos) alle stukjes. Leuk! Na een paar keer voordoen hoe je van al die DUPLO stukjes op de sorteerplaat een dier kunt maken, doet Pien het na. Maar ze vindt het nog leuker om een hele lange giraffennek te maken van alle stukjes. Dat kan ook! Eigen fantasie… Als we de 23 gekleurde steentjes willen opruimen legt mama de sorteerplaat bovenop zodat het een puzzel wordt. Ook dat is even kijken, maar dan doen. Een multi-funtionele LEGO DUPLO doos dus. Ideaal.

altalt

Lotte (net 1) vindt de gekleurde DUPLO wel heel erg leuk. Eerst proeft ze er eens aan, haha. En op dit moment vindt ze het vooral heel leuk als mama iets bouwt en zij het stuk kan maken… Maar ze pakt de groene box wel steeds weer opnieuw. Een paar keer duwt ze zelf de blokjes op elkaar, maar de puzzelfunctie wekt haar interesse (nog) niet. Ook Laya (2) begrijpt dat nog niet helemaal en roept steeds ‘past niet’. Maar komt er dan achter dat het toch wel lukt! Applaus. Trots dat ze is. Dit stimuleert haar om toch steeds weer iets te proberen met de DUPLO steentjes. Op elkaar zetten, in de box gooien. Het spelen komt langzaam op gang. Dit in tegenstelling tot Mees (5). Hij gaat meteen met de groene box aan de slag, legt de goede bouwstenen op de sorteerplaat, maar moet wel even goed zoeken hoe je die voorbeeldtekening na kunt bouwen. En ja, daar staat de olifant, giraffe en vogel! Van de overgebleven bruine en groene steentjes bouwt hij een ‘bijzondere boom’ en samen met zus Pien maken ze een dierentuin verhaal.

De LEGO DUPLO Creative Sorter valt goed in de smaak! Kijk ook eens op deze infographic met leuke informatie over de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar. www.DUPLO.LEGO.nl