Lifestyle

Feest met Taarten van Abel

alt

Wij kijken heel graag naar Taarten van Abel. Wat kan Abel (hij heet eigenlijk Siemon) mooie taarten bakken! Natuurlijk vinden we de verhalen van de kinderen ook mooi en ontroerend. Daarom zijn we zo blij dat gisteren de dvd Taarten van Abel is gepresenteerd. Dat gebeurde in Hilversum, en Gaaf voor Kinderen was er bij. We gingen niet alleen voor de overhandiging van de nieuwe dvd, maar ook omdat bakker Abel in de Wall of Fame kwam te hangen.

Wall of Fame

In de Wall of Fame van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is de bijzondere beeltenis onthuld van bakker Abel (Siemon de Jong) uit het veelgeprezen VPRO-programma Taarten van Abel. Met de Wall of Fame - een glazen wand in het Atrium van Beeld en Geluid, met portretfoto's ontworpen door Jaap Drupsteen - eert Beeld en Geluid programma-, film- en documentairemakers die een prominente rol spelen in de Nederlandse omroepgeschiedenis en die hiervoor een oeuvreprijs hebben ontvangen. Er hangen ook andere persoonlijkheden zoals Mies Bouman en André van Duin. Al tien seizoenen lang ontvangt bakker Abel in zijn talkshow Taarten van Abel kinderen met een bijzonder verhaal om een taart te maken voor een speciaal persoon. In 2012 ontving Taarten van Abel een Ere Zilveren Nipkowschijf. 

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag 5 dvd’s van Taarten van Abel weggeven.

alt

Op de dvd Taarten van Abel staan tien van de mooiste taarten met een verhaal, uit de laatste vier seizoenen van het tv-programma. Een te gave dvd! Het lekkerste bakkersprogramma van de Nederlandse televisie is momenteel te zien bij Z@PP om18:55 op zondag. De song van het programma blijft absoluut een dag in je hoofd hangen: Ik heb een paar puntjes die ik met je wil bespreken…  Bekijk op www.taartenvanabel.nl welke kinderen er dit seizoen meedoen.

Wil je Abel bezoeken in de Wall of Fame, dan kan dat dagelijks in het Atrium van Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. Het laat zich goed combineren met een bezoek aan de Beeld en Geluid experience (dinsdag t/m zondag, 10.00-17:30 uur). Kijk voor meer informatie over Beeld en Geluid, de Wall of Fame en de Beeld en Geluid experience op: www.beeldengeluid.nl

Vul op het winformulier in waarom jij graag de dvd Taarten van Abel wilt winnen. Je kunt tot 18 februari 2013 meedoen. 

Meer winnen? Kijk op Kinderprijsvragen. Of surf naar Facebook/Winacties.