Lifestyle

Brrrrhalloween

Wij vieren eigenlijk altijd Sint Maarten met lampionnen langs de deur. Maar ik zie steeds vaker iets over Halloween. Dat is wat spannender. Daarom ben ik op de iPad eens op zoek gegaan naar echte spanning en sensatie tijdens Halloween. Een ‘enge’ film op Netflix. Wij vinden het thuis echt handig dat we, waar en wanneer we maar willen een filmpje of kinderserie kunnen bekijken (als er wifi is). Ik heb voor de komende tijd lekker veel ‘engs’ gevonden. Van Dolfje Weerwolfje tot Heksje Lily (die vindt mijn zusje ook leuk) en van Frankenweenie tot Monster House. We kruip lekker dicht tegen elkaar aan op de bank met een kop warme chocolademelk met slagroom én gezonde pompoencake…. Feest!

Verras de hele familie op koude en regenachtige herfstdagen met deze lekkere en gezonde pompoen cake. Dit is natuurlijk het perfecte recept voor Halloween! 

 

De gezonde pompoencake is een recept van Stream Team member Diana van Paleofamilie.nl. De cake is ook nog eens helemaal  glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij, dus lekker en geschikt voor iedereen.

Ingrediënten:

•             Water-kastanjemeel (Singoda flour) 150 gr

•             Gepureerde pompoen 150 gr

•             Palm- of kokosbloesemsuiker 40 gr

•             Gesmolten kokosolie 50 gr

•             Water 50 ml

•             Vers geraspte gember 2 theelepels

•             Kaneel 1 theelepel

•             Zuiveringszout/ natriumbicarbonaat/bakingsoda 1 theelepel

•             Appelazijn 1 eetlepel

•             Keltisch Zeezout 1 snufje

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 170 graden.

2.Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine.

3.Draai de machine tot er een mooi glad beslag ontstaat.

4.Bekleed een klein cakeblik met bakpapier.

5.Giet het beslag in de cakeblik, doe het in de oven en bak het in 50 minuten gaar.

6.Prik met een satéprikker in de cake, als het er droog uit komt dan is de cake gaar.

7.Laat de cake afkoelen. Het is heerlijk als het nog een beetje warm is.

En smullen maar!