Lifestyle

Geslaagd!

Pien is blij. Zij mag voor Gaaf voor Kinderen een setje kleding van Ninie, plus Red-Rag schoenen testen. Dat is niet alleen ontzettend gaaf, het is ook best lastig. En dat lastige begint al bij het uitzoeken van de kledingstukken en schoenen. Want wat is de collectie kinderkleding van Ninie weer uitgebreid, kleurrijk en vrolijk. Pien snuffelt op www.ninie.nl rond en maakt een bijzondere combinatie van een rode rok, blauw shirt met hondenapplicatie en een zebra maillot. Lekker trendy. Na een beetje schaafwerk en tips van Judith, de eigenares van Ninie, gaat Pien voor de blauwe longsleeve met applicatie van een hondje in een roze rokje, een roze rokje en een maillot met panter print. Het is een leuke mix en match en Pien is vooral happy met het Ninie rokje van joggingstof. Aangenaam warm voor komende tijd. En tja, die maillot met panterprint mag voorlopig ook niet uit.

Schoenen kiezen

Het uitzoeken van de nieuwe stappers van Red-Rag blijkt ook geen gemakkelijke opgave. Want op de website van het kinderschoenenmerk https://red-rag.nl/collectie/girls/ ziet Pien laarsjes met zebraprint. Die zijn werkelijk super. Wat heeft Red-Rag voor jonge meiden weer een schitterende herfst/winter collectie neergezet. Stoer, eigenwijs en altijd met een grappige twist (en het rode stiksel). We kiezen uiteindelijk om out of the box te denken en nemen een paar zwarte sneakers met goud accent. Iets totaal anders dan Pien normaal zou kiezen (want ze valt als een blok voor laarsjes). Op de site zien deze zwarte veterschoenen er al stoer uit, maar als we ze in het echt ontvangen zijn ze werkelijk gaaf. Online voorwerk doen is handig en op www.red-rag.nl kun je via de storefinder zo een schoenenwinkel in de buurt vinden om je favorieten te shoppen. Of je gaat naar de eerste Red-Rag store in Moergestel.

Het goud glinstert beschaafd en de details aan de zijkant maken het model speels. Pien trekt haar nieuwe Red-Rags, met een warm vachtje van binnen, aan. Het strikken gaat dit vijfjarige blondje meteen goed af en zij stapt lekker op nieuwe schoenen weg. Ze gaat de hond uitlaten in het park. Het heeft net geregend, maar in het natte gras glijdt zij niet weg dankzij het grovere profiel. Ideaal dus in de herfst als de blaadjes van de bomen waaien. De schoen zit aangenaam warm en is lekker hip. Voor onder een rok, jurk maar natuurlijk ook voor onder een broek. Een stoere sneaker gaat zeker tot Pien haar schoenencollectie behoren.

Nederlands

Extra gaaf vinden wij van Gaaf voor Kinderen dat Pien twee Nederlandse merken test. Red-Rag kids is een uitzinnig Nederlands schoenenlabel. Het schoenenmerk wil prikkelen als een ‘red rag’ op een stier en ontwerpt daarom schoenen die net even anders zijn. Met een herkenbaar design en oog voor trends, biedt Red-Rag een lijn voor kids die zichzelf willen onderscheiden. En Ninie wordt door eigenares Judith ontworpen en is dus ook echt Nederlands. Het is een geslaagde test, want de kleding en schoenen gaan deze dag niet meer uit.