Lifestyle

Kinderschoenen voor brede en smalle voeten

Voor veel ouders is het enorm lastig om het juiste paar kinderschoenen te vinden. Ieder kindervoetje is namelijk anders. Het ene voetje is breed, de ander smal, de ander heeft een hoge wreef, ongelijke voetjes en ga zo maar door. Bij Gigagaaf.nl weten we dat dit erg lastig kan zijn voor ouders en daarom geven we graag een goed en passend advies. In dit artikel vast wat tips voor de juiste maat, smalle en brede kindervoetjes.

Juiste maat

Kindervoeten kunnen echt groeien als kool. We raden daarom aan om één keer in de drie maanden de voeten op te meten. Een van de allerbelangrijkste tips die we je mee kunnen geven is: Koop/draag nooit te kleine kinderschoenen. Vooral bij kinderen die nog niet zo lang lopen kan dit als gevolg hebben dat ze minder of zelfs helemaal stoppen met lopen. Om te weten wat de juiste maat is hebben we een voetjesmeter ontwikkeld. Deze kan je thuis printen (mocht dit lastig zijn kunnen we er ook altijd een gratis naar je toe sturen). Hiermee kun je gemakkelijk zien welke maat je kind op dit moment heeft. Vergeet bij het kopen van nieuwe schoenen niet om bij de huidige maat 0,5 - tot 1 cm groeiruimte bij te rekenen. 

 

Brede voetjes

Heeft jouw kind bredere voetjes? Kies dan niet voor schoenen zonder sluiting. Het kan anders erg lastig worden om in deze schoenen te komen. Een ideale sluiting is een klittenbandsluiting. Deze kun je gemakkelijk open zetten voor een ruime instap. Heeft jouw kind naast een brede voet ook nog een hoge wreef, probeer dan iets anders te kiezen dan een laarsje. Kies voor een stoere sneaker of gave veterschoen. Er zijn een aantal merken die extra geschikt zijn voor kinderen met brede voetjes: Braqeez, Bo-Bell, Bunnies, en Zecchino D’oro

Smalle voetjes

Heeft jouw kind juist smalle voetjes? Let dan ook goed op de sluiting. Een veterschoen kan zo strak aangetrokken worden als gewenst, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een klittenbandschoen. Merken die geschikt zijn voor smalle voetjes zijn: Clic, Piedro, Gattino, Giga en Redzz

Bovenstaande tips zijn redelijk algemeen. Wil je een passend advies voor de voetjes van jouw kids? Gebruik de chatversie op de website of surf op je mobiel naar de website van Gigagaaf.nl en gebruik de Whatsapp functie voor handige tips voor jouw eigen kinderen.