Lifestyle

Word jij de nieuwe knuffelontwerper van IKEA?

Houd jij van knuffeldieren en heb jij hier hele goede ideeen over? Ontwerp je eigen knuffel! Alle kinderen t/m 12 jaar worden uitgedaagd om een tekening van hun droomknuffel te maken. Oh ja, je ouders moeten wel IKEA FAMILY lid zijn (maar dat zijn ze vast wel want dan krijg je gratis koffie en thee). Dan ga je hard aan de slag met een jouw ontwerp. Tussen 10 en 30 november lever je daarna jouw ontwerp bij een IKEA medewerker in Småland van een IKEA winkel bij jou in de buurt in. In ruil voor jouw ingeleverde tekening krijg je een heus diploma! Op 3 december maakt IKEA de 5 beste inzendingen per IKEA winkel bekend: 60 in totaal voor heel Nederland. Deze kinderen ontvangen een leuke prijs. Van de 60 winnende tekeningen gaan er uiteindelijk 20 ontwerpen door naar de internationale finale.

Pluchen Speelgoedactie

Landen over de hele wereld doen mee aan deze wedstrijd. Elk land stuurt de 20 beste ontwerpen door naar het hoofdkantoor van IKEA in Zweden. Hier bepaalt een vakkundige jury welke 10 ontwerpen volgend jaar wereldwijd in de schappen liggen.

De Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs is in november weer begonnen! Tot en met 4 januari doneert de IKEA Foundation voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. www.ikea.nl/speelgoedactie