Lifestyle

Pluchen speelgoedactie voor beter onderwijs

Het is inmiddels een traditie bij IKEA… de Pluchen speelgoedactie. Wij bekennen hier bij Gaaf voor Kinderen dat we het nog niet eerder hadden gehoord. Maar nu we er meer over weten, vinden wij Ikea nog leuker. Wat is het namelijk? Bij IKEA vinden ze dat alle kinderen over de hele wereld kwaliteitsonderwijs verdienen. “Niets heeft immers een directere invloed op welzijn, van een betere gezondheid tot een hoger inkomen, dan onderwijs. Onderwijs staat voor kansen in het leven. Het geeft kinderen de kennis, de vaardigheden en het zelfvertrouwen die ze nodig hebben om voor zichzelf een betere toekomst te maken”, laat Ikea weten. Daarom is de pluchen speelgoedactie in het leven geroepen. Voor de actie werkt de IKEA Foundation samen met UNICEF en Save the Children. Het idee is simpel: voor elk pluchen speelgoedbeest of kinderboek dat wordt verkocht tussen 10 november 2014 en 4 januari 2015, schenkt de IKEA Foundation 1 euro aan onderwijsprojecten voor kinderen, zodat meer kinderen het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben. Bekijk zeker even het online filmpje.

Geef dubbel-bak

Dus als jij een knuffel koopt, schenkt Ikea een euro. Maar het kan nog sneller…  Geef twee keer aan een lokaal goed doel! In elke winkel vind je achter de kassa’s een ‘Geef dubbel’-bak, waarin je een gekochte knuffel of kinderboek kan achterlaten. De opbrengst wordt geschonken aan lokale goede doelen, zoals een kinderdagcentrum, een maatschappelijk opvangcentrum of een kinderafdeling van een ziekenhuis. Zo draag je niet alleen mee aan de wereldwijde opbrengst voor onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children, maar geef je ook aan kinderen dichtbij. 

 

 

 

De pluchen speelgoedactie voor beter onderwijs gaat van start op 10 november t/m 4 januari. Pluchen speelgoedactie voor beter onderwijs.