Lifestyle

Warme sloffen

Uitslapen? Wat is dat?! Ik ben eigenlijk altijd vroeg wakker. Van mijn ouders moet ik tot 6.30 uur op mijn kamer blijven. Dat doe ik dus, meestal… Ik vind het namelijk heerlijk om lekker beneden op de bank voor de tv te chillen. Dan heb ik de woonkamer nog even voor mij alleen. Vanaf 7 uur komt mijn zusje er dan bij en daarna gaat mijn moeder aan de slag met brood smeren en thee zetten. Om dat bankhangen zo comfortabel mogelijk te maken pak ik er altijd een fleecedekentje bij. Vanaf mijn voeten tot mijn kin trek ik dat dekentje over mij heen. Alleen piepen mijn tenen nog wel eens onder de deken vandaan en krijg ik koude voeten. Zeker nu het buiten kouder wordt, en de verwarming pas vanaf 7 uur aan gaat. Gelukkig heb ik een oplossing: warme sloffen. Ik heb een paar prachtige pantoffels uitgezocht. Ik had geen idee dat er zoveel keus is! Van grappige dieren om aan je voet te dragen (zoals een draak, olifant, giraf of beer) tot dierenvoeten zoals een tijgerpoot (wel even opletten bij het traplopen).

Van vilt

Even kwam ik in de verleiding om dezelfde sloffen als mama te kiezen. Zij heeft sloffen van vilt en die zijn – volgens haar – dé uitkomst bij koude voeten. Op Gaaf voor Mama schreef zij al: “Ik heb geen koude voeten meer! Zolang ik mijn nieuwe vilten sloffen van esgii draag. Esgii betekent overigens ‘vilt’ en je spreekt het uit als ‘eskie’. Mijn azuurblauwe sloffen zijn van Mongools vilt, wat overigens 100% schapenwol is, natuurvriendelijk en fair trade gemaakt.” Onlangs lanceerde deze webshop ook kindersloffen, maar tot nu toe alleen grijze en dat vind ik wat saai. Als ik nou nog echt kleine voeten had, dan wist ik het wel. Dan ging ik zeker voor sloffen van Uggs. Trendy en zeker weten warm. Maar ook behoorlijk prijzig. Een kinderslofje begint al bij €54,85! Nou, ik heb dus stoere en warme sloffen gekozen en loop nu met een olifant aan mijn voeten.

Vanaf nu heb ik geen koude voeten meer. En als ik uit logeren ga neem ik mijn pantoffels ook mee, want ze mogen gezien worden.