Lifestyle

De CuddleTwist is een succes

Met een jaloerse trilling in mijn stem vraag ik aan mama, die net een handdoek om haar haar rolt, of ik ook zo’n ‘tulband’ op mijn hoofd mag. Ze wikkelt een handdoek om mijn natte haren en even blijft de ‘drol’ op mijn hoofd zitten. Helaas niet zo lang als bij mama. Nu sta ik mij dus aan te kleden met natte en plakkerige haren op mijn rug, terwijl de handdoek bij mama keurig om haar hoofd blijft hangen. Dat is niet eerlijk!

Na de zwemles

Het blijkt een veel voorkomend ‘probleem’ te zijn en dan zijn er gelukkig altijd handige uitvinders die met een oplossing komen. Zo komt Smartmama in Nederland met de CuddleTwist op de markt. Het lijkt een gewone handdoek, maar dat is het zeker niet. Ik mag dit handdoekje uittesten na mijn zwemles. In een simpele beweging trekt mama nu de voorgevormd doek – zelfs als ik gewoon rechtop blijf staan - over mijn hoofd. Net een ‘badmuts’. Aan de achterkant kunnen mijn natte, lange haren worden ingestopt. Dan is het een kwestie van indraaien en de (korte) handdoek bovenop mijn hoofd vastzetten met het daarvoor bedoelde elastische haakje. Ideaal. Nu kan ik mij aankleden zonder natte haren op mijn rug. Dankzij het vastdraaien en het elastiekje op mijn hoofd blijft de CuddleTwist stevig zitten. Een succes!

De CuddleTwist is gemaakt van een mix van katoen en bamboe met een groot absorptievermogen.  Verkrijgbaar in het wit met een witte bies of wit met roze gestipte bies.