Lifestyle

Koken en Donald Duck strips lezen

Mjam, Kwik, Kwek en Kwak-worsten. Ik heb deze knakworstjes met bladerdeeg zelf gemaakt, dus smaken ze nóg lekkerder. Ik heb het geleerd van Donald Duck zelf. Heus! En ook de Willie Worteltjestaart en Boeventoetjes vallen bij ons in de smaak. Hoe wij aan deze originele recepten uit Duckstad komen? Wij hebben het Donald Duck Kookboek!

Smakelijke avonturen

Oh, heerlijk! Dubbel heerlijk… want ik vind het gaaf om zelf te bepalen wat wij gaan eten. Ik zoek iets lekkers uit in het Donald Duck Kookboek en dat is natuurlijk heerlijk. Maar ook heerlijk is het dat ik gewoon tussendoor grappige stripverhalen kan lezen. Donald Duck beleeft weer smakelijke avonturen.         

Leren koken

Aan de slag… handen wasssen en vluchtig neem ik nog even Oma Duck’s keukengeheimen door, bijvoorbeeld over snijden en tomaten ontvellen. Heel handig zijn de pagina’s met afbeeldingen van de te gebruiken keukengerei. Vandaag maak ik Duckstadburger. Reken maar dat die lekker zijn. Maar het is ook leuk om écht te leren koken. Bijvoorbeeld Goofy’s superpuree (spinaziepuree met een tartaar). Reken maar dat het lekker smaakt. Bij ieder recept in dit kinderkookboek staat een duidelijke uitleg, stapsgewijs. Het ene gerecht is net even wat lastiger dan het andere, maar wij vinden het gaaf om samen met Donald Duck te leren koken!