Lifestyle

Kinderschoenen... is die voet alweer gegroeid?!

Lekker dan… blijkt Pien opeens al best wel een poos op te kleine laarzen rond te lopen. Tja, een kindervoet kan snel groeien. Gelukkig ben ik niet de enige ‘slechte moeder’ die er redelijk laat achter komt dat de schoenen van haar kind te klein zijn, zo lees ik op de website van Twins-Trackstyle. Er staat dat je regelmatig zelf moet controleren, omdat… “Kinderen meestal niet aangeven wanneer ze pijn aan hun voeten hebben, is het belangrijk dat je de schoenen regelmatig controleert. Controleer de voeten van je kind op rode plekken, irritaties en verdikking. Meestal wijst dit erop dat de schoen te strak zit. Het is verstandig om als je twijfelt over de maat van de schoen dit door een gespecialiseerde schoenwinkel te laten controleren. Je kunt ook de voetlengte aftekenen op een strookje karton. Knip dit uit en kijk of het nog in de schoen past. Er moet ten minste vijf mm over zijn. Als de hiel van de schoen is ingetrapt of niet meer in de juiste stand staat, sluiten de voeten niet meer goed aan. Bekijk het slijtpatroon aan de onderkant van de schoen. Als de schoen aan de onderkant erg versleten is kan het zijn dat er iets mis is met de stand van de voet.” Ik als moeder vind het handige tips. Dus, thanks Twins en Trackstyle.

Collectie online bekijken

Laat Twins nou juist ook het kinderschoenenmerk te zijn waar ik graag naar kijk voor Pien. En Pien kijkt mee. De collectie is online te vinden en dochterlief wil geen laarzen meer… Nee, madam wil stoere sneakers met een veter en studs. Ze valt als een blok voor nummer 314531. Een rode schoen (ze zijn er ook in camel en blue) met stoere elementen als een lederen riempje, een riempje met versiering, een gestanst printje aan de zijkant én een romantische twist van gouden bloemen op de lip van de schoen. Handig dat je online een detailfoto kunt vinden. Met de storelocator komen wij in de juiste stenen schoenenwinkel terecht. Nu kunnen wij even goed passen, want er zijn verschillende breedtematen. Gelukkig had mama die informatie ook weer online opgefrist op de site bij ‘maat & stijladvies’. Daar staat: “Bij het uitzoeken van nieuwe schoenen is het niet alleen de lengte die telt. Iedere voet heeft zijn eigen specifieke vorm. Een kindervoet zeker. Deze is nog in de groei en dus nog erg kwetsbaar. Slecht passende schoenen - te groot, te klein, te smal of te breed - kunnen op latere leeftijd zorgen voor vervelende klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn. Bovendien worden de natuurlijke loopbeweging en de lichaamshouding van het kind verstoord.”

Gelukkig zitten de gekozen schoenen als gegoten en dochterlief rent door de schoenenwinkel om te bewijzen dat dit dé schoenen zijn. Hebben!