Lifestyle

Veilig online!

Ken jij het spelplatform Wanagogo al? Dat is echt heel gaaf én veilig. Het digitale platform van Studio 100 deelt tips voor online veiligheid van kinderen, naar aanleiding van Safer Internet Day, en natuurlijk daarna.

Reclamevrij

Wanagogo is 100% reclamevrij voor abonnees, bevat geen in-app aankopen, laat ouders toe een oogje in het zeil te houden en heeft een beveiligde chat-functie (via canned of white-listed chat). Een absoluut veilige omgeving voor kinderen creëren was hét uitgangspunt van Wanagogo, het recent gelanceerde digitale platform van Studio 100. Wanagogo bestaat uit drie verschillende applicaties voor een vast bedrag per maand: via WanagogoMixx stelt Studio 100 al zijn video’s, videoclips en boeken ter beschikking, in de virtuele 3D-wereld kunnen kids allerlei spelletjes en quests spelen, en dankzij de ouderapp WanagogoBoss houden ouders op elk moment een oogje in het zeil.

Geen in-app aankopen

Wanagogo-abonnees hebben ook geen last van in-app aankopen: geen frustraties bij zoon- of dochterlief terwijl die speelt, en ook geen onaangename verrassingen bij de afrekening van de kredietkaart op het einde van de maand. Ook reclame is afwezig op het platform.

 

Ouders kunnen oogje in het zeil houden

Via de WanagogoBoss app bepalen ouders met een abonnement mede de spelregels van Wanagogo voor hun kinderen. “Uit wetenschappelijk onderzoek dat we samen met de KU Leuven op hebben gezet, bleek dat ouders veel behoefte hebben aan het kunnen sturen van de online ervaringen van hun kroost”, aldus Trees De Bruyne, executive producer van Wanagogo. “Via de WanagogoBoss app kunnen ze o.a. instellen hoe lang de kinderen mogen spelen en of/hoe ze mogen chatten met andere kinderen.”

Bovendien kunnen ze via de app ook de vorderingen van hun oogappels op de voet volgen: ze kunnen de gewonnen badges en meest gespeelde games bekijken, alsmede volgen welke vaardigheden hun kinderen spelenderwijs ontwikkelen.

Meer hierover via de YouTube video De wereld van Wanagogo - Deel 8: Ouders baas.

Veilig chatten

In de 3D-wereld van Wanagogo ontmoeten kinderen niet alleen de Studio 100-karakters, maar ook andere spelers. Elke speler kan interactie hebben met andere spelers door hen uit te dagen voor een spel, hen uit te nodigen op een feestje of te chatten.

De chat-functie in Wanagogo is zeer veilig en is conform de strenge, Amerikaanse COPPA-regelgeving (Children Online Privacy Protection Act).

Chatten kan op twee manieren: via canned of white-listed chat. Via canned chat kunnen kinderen tijdens een gesprek met andere spelers kiezen uit een groot aantal op voorhand geschreven zinnen (bijv. ‘Ik ben blij voor jou’). Met white listed chat kunnen kinderen zelf zinnen maken op basis van een uitgebreide woordenlijst. Intelligente software waakt hier wel steeds over de boodschappen die heen en weer gaan. Zo worden o.a. scheldwoorden en potentieel beledigende combinaties (‘lelijke’ + ‘koe’ bijvoorbeeld) automatisch geweerd. Het zijn de ouders die beslissen hoe hun kind mag chatten.

De identiteit van de kinderen blijft ook ten allen tijde beschermd, dankzij de limieten op de avatar-naam. Je kan je avatar enkel een naam geven door een bijvoeglijk en een zelfstandig naamwoord  te kiezen uit een lijst (bv. Wollige Tijger).

 

Voor meer informatie: www.wanagogo.com