Lifestyle

Aan tafel! Met Sesamstraat-bewoners

’s Ochtends ontbijten voor je naar school gaat, dat is een must. Wij doen dat ook altijd keurig. Niet altijd aan tafel (soms dus voor de tv), maar die boterham gaat er in. Dat er niet altijd ‘goed’ beleg op gaat in de zin van kaas of worst, daar kan mama mee leven. Zij houdt daar zelf ’s ochtends ook niet van. Wij willen graag zoet en proberen dat zo gezond mogelijk te doen…

Gezond zoet broodbeleg

Dat meer gezinnen die balans zoeken blijkt wel als je in het broodbeleg schap van de supermarkt kijkt. Het staat er vol met producten met interessante opschriften als ‘minder suiker’. Ach, iedereen moet zelf bepalen wat hij/zij ‘goed’ vindt. Gaaf voor Kinderen probeert in ieder het nieuwe broodbeleg met op de verpakking vrolijke afbeeldingen van de Sesamstraat-bewoners. Het wordt gepresenteerd als ‘gezond zoet broodbeleg van Sesamstraat’. Dat klinkt als een interessant alternatief voor de standaard chocoladepasta’s en jams die iedere dag op de ontbijt- en lunchtafel staan. En vaak nog vol zitten met ongezonde suikers. Dat hebben de Sesamstraat-bewoners ander aangepakt, want de nieuwe productlijn is lekker én verantwoord is voor het hele gezin. Wij testen eerst fruitbeleg in aardbeiensmaak – een alternatief voor jam – en het smaakt zacht en zuiver naar aardbei. Met 50% fruit, zonder toegevoegde suikers en conserveermiddelen. Er is ook een abrikoos variant. Ook het kokosbrood met rijststroop in plaats van glucose-fructose valt goed in de smaak. Het is gezellig aan tafel met Ernie, Elmo, Koekiemonster en Grover, en ook nog eens gezond en lekker! 

 

 

 

 

De productlijn met gezond broodbeleg van Sesamstraat bestaat uit:

Fruitbeleg in twee smaken (abrikoos en aardbei) met 50% fruit, zonder toegevoegde suikers en conserveermiddelen.

Pindakaas met 94% pinda’s en nagenoeg geheel transvetvrij.

Kokosbrood met rijststroop in plaats van glucose-fructose.

Appelstroop, ijzerrijk in een Sesamstraat-bewaarblik.

 

Gaaf weetje: de ingrediënten van alle Sesamstraat-producten zijn van Hollandse bodem. De producten zijn verkrijgbaar in de winkels van o.a. Jumbo, Albert Heijn, PLUS en Deen.