Lifestyle

Getest: Brullende Dinobaan

Als Gaaf voor Kinderen testers zoekt stromen de aanmeldingen meestal binnen. Dat gebeurde zeker toen wij vroegen wie er nieuw Thomas de Stoomlocomotief speelgoed wil uitproberen. De moeder van Sep uit Gorinchem liet weten:  “Sep is een mega fan van Thomas! Hij zingt zelfs in zijn slaap allerlei Thomas liedjes die hij op Youtube hoort en na schooltijd gaat 'ie gelijk met al zijn treinen spelen! Een review maken? Dat beloven wij plechtig!!” Hij ging aan de slag met de Brullende Dinobaan, een nieuwe speelset van Mattel. Om de 70e verjaardag van Thomas de Stoomlocomotief te vieren, komt de speelgoedfabrikant met een reeks nieuwe treinen en speelsets,  waarmee Thomas fans hun verzameling kunnen uitbreiden.

Brullende Dinobaan

Wat is de bedoeling met de Brullende Dinobaan? Kinderen kunnen op zoek gaan naar fossielen van dinosaurussen in de kleigroeve van Sodor. Hoor je de dinosaurus brullen? De Take-n-Play sets kunnen met elkaar gecombineerd worden en worden geleverd met een bekende locomotief uit de Thomas & Friends serie, gemaakt van duurzaam metaal. Dit is de review van de moeder van Sep: “Wij kregen tot onze grote verassing ineens een leuk Thomas pakket door de bus om uit te proberen! Wat was mijn zoon Sep (4 jaar) blij! Hij heeft de hele vakantie met de Brullende Dinobaan gespeeld. Het ziet er heel mooi uit en je kunt er veel mee. Het enige wat jammer was, was dat niet alle stukjes fossiel erin zaten. Dat maakte voor Sep niet uit want die vond het rijden met Thomas al leuk genoeg. De speelset is mooi gedetailleerd, gemaakt van duurzaam metaal  en je kunt goed zien bij welke film het hoort. Sep beleeft er veel avonturen mee. De Dinobaan blijft goed in elkaar zitten. Wat ook heel erg fijn is, is dat je het geluid uit kunt zetten! Met een goed knopje wat niet makkelijk te vinden is voor kleine vingertjes van kleine broertjes. Het is ook handig mee te nemen, wat ook de bedoeling is van een Take-n-Play set.” 

Leuke weetjes over Thomas de Stoomlocomotief en zijn vrienden:

* Tot op heden zijn er wereldwijd maar liefst 16.417.667 Thomas treintjes verkocht.

* Wereldwijd zijn er 4,6 miljoen houten treintjes verkocht van Thomas en zijn vrienden. Als je al deze treintjes achter elkaar zet is dat dezelfde afstand als van Amsterdam naar Bordeaux.  

* De vrienden van Thomas zijn Gordon, Henry, James, Emily, Percy, Edward en Toby. Maar door alle avonturen die hij beleeft, maakt hij steeds nieuwe vrienden!

* Emily is de enige vrouwelijke stoomtrein in de reeks van Thomas.