Lifestyle

Nieuwe prijs: Kikker Groenprijs

Je kunt je nog tot eind april 2015 inschrijven voor de Kikker Groenprijs. Wat moet je hier voor doen? Nederlandse natuurprojecten voor of door kinderen kunnen inschrijven en meedingen. Met de inschrijving maken de projecten kans op een financiële aanmoediging. De beste inzending van volwassenen voor kinderen en de beste inzending door kinderen winnen elk een geldbedrag, dat dient om verdere uitrol van de plannen mogelijk te maken.

Max Velthuijs

De Kikker Groenprijs is een aanvulling op de Nationaal Groenfonds Natuurprijs, welke in 2015 tevens zal worden uitgereikt, en richt zich enkel op projecten die met kinderen te maken hebben. Naamgever van de prijs is het bekende kinderboekenpersonage Kikker, van Max Velthuijs, die samen met zijn vriendjes in de natuur leeft.

Natuur is een feest!

De Kikker Groenprijs is een initiatief van Uitgeverij Leopold en Stichting Max Velthuijs en sluit dit jaar aan bij de Natuurprijs 2015 van het Nationaal Groenfonds. Met de prijs willen deze organisaties nieuwe groene initiatieven gericht op kinderen belonen. Twee inzendingen maken kans op een financiële aanmoediging om verdere uitrol van de plannen mogelijk te maken. Eén project van volwassenen voor kinderen wint € 2.000,-; één project van kinderen voor kinderen wint € 500,-.

De inzendingen moeten uiterlijk op 1 mei 2015 zijn ingestuurd. De winnaar van de Kikker Groenprijs wordt bekend gemaakt tijdens natuurfestival Fête de la Nature 2015, dat op 23, 24 en 25 mei 2015 plaatsvindt. www.dewereldvankikker.nl