Lifestyle

Filmpje streamen tijdens de vakantie

 

Een weekendje weg, naar een strandhuisje op het strand van Julianadorp, wordt door de kids onder luid gejuich ontvangen. Donderdagmiddag gaan zij dus fanatiek een weekendtas inpakken, voor de volgende dag.

Kleding mee, check. Zwemkleding mee, check. Knuffels mee, check. iPad mee… hmmm, mama protesteert maar zoonlief haalt mij over met: “Als wij heel vroeg wakker zijn, kijken wij heel zachtjes een film en dan kunnen jullie uitslapen.” Tja, ik ben om. iPad gaat ook mee. Ik heb gelezen dat er Wifi is, dus dat komt helemaal goed.

 

 

Film kijken

Het is een stralend weekend, maar wel fris. De kids spelen in het zand, testen Slingball en bouwen een zandkasteel. Het strandhuis van Landal Beach Resort Ooghduyne is prachtig. Luxe ook, en ontzettend relaxt (het artikel volgt). Maar eind van de dag zijn de kids moe en koud. Ze vragen of zij tv mogen kijken. Er hangt inderdaad een flatscreen, maar ik zet ze eerst nog aan tafel met een spelletje. Na het testen van Snuffie Hup Compact willen ze toch echt even tv kijken. Ik wil het liever niet, maar ergens begrijp ik het wel. Ze zijn moe en willen wat chillen. Ik ga overstag en zij mogen op de iPad een serie streamen. We hebben immers Wifi en een Netflix abonnement. Bovendien, een serie duurt niet al te lang en dan kunnen ze daarna weer buitenspelen. Dochter wil Sien van Sellingen kijken (haaf favoriet) en zoon wil Monsters Inc zien. Ze komen tot een opmerkelijke compromis: Verschrikkelijke Ikke 2. “Die staat er nog maar net op”, legt zoonlief eigenwijs uit. Okay, het is een speelfilm, dus ze gaan het in etappes kijken. Ook zo handig aan zo’n stream-abonnement. De pauzeknop! Na een half uur leggen zij zelf de iPad weg om nog even te gaan ballen op het strand. En de volgende ochtend… wij horen ze al vroeg uit bed gaan, maar ze laten ons liggen, om de film verder te kijken. Die iPad mee is zo gek nog niet.