Lifestyle

Yeahhh, buiten spelen…

Lekker buiten spelen blijft onverminderd populair onder kinderen. Uit een onderzoek in opdracht van Britvic, één van de grootste frisdrankfabrikanten in Europa, blijkt dat bijna 70% van de Nederlandse kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 dagelijks buiten speelt. Het onderzoek¹ is uitgevoerd om te achterhalen hoe en waar Nederlandse kinderen buitenspelen en welke buitenactiviteiten populair zijn.

Dagelijks buitenspelen

Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de ondervraagde kinderen (84%) graag buitenspeelt. Ze vinden ook dat ze voldoende tijd hebben om buiten te spelen (80%). Gebaseerd op een lijst met vijftien verschillende avontuurlijke activiteiten, zouden zij het liefst een geheime hut bouwen (42%), op zoek gaan naar schatten (38%) en kamperen (34%). Toch hebben veel van de kinderen dit nog nooit gedaan.

De Zoektocht naar de gestolen Schat

Het onderzoek is uitgevoerd voorafgaand aan de lancering van ‘Zookerz: De Zoektocht naar de Gestolen Schat’. Deze gratis Fruit Shoot Zookerz app moedigt actief buitenspelen bij kinderen en hun ouders aan en laat kinderen hun fantasie gebruiken om buitenspelen nog leuker te maken. De app bevat twaalf avonturen waarbij de ‘Zookerz’ opdrachten voltooien en ‘bewijsmateriaal’ verzamelen door middel van het uploaden van zelfgemaakte foto’s. Kinderen worden uitgedaagd op zoek te gaan naar mysterieuze voetafdrukken van dieven, zichzelf te camoufleren en te verstoppen in de zoektocht naar dieven en hun behendigheid te tonen door met een lasso te zwaaien. De app is beschikbaar voor Apple en Android en kan gratis worden gedownload in de Apple App store en de Google Play store. 

 

¹ Onderzoek

Het onderzoek onder 526 moeders en hun kinderen is uitgevoerd in april 2015. Het onderzoek is uitgevoerd door Qrius in opdracht van Britvic Robinsons Fruit Shoot. De nadruk van het onderzoek lag op het zelfstandig worden van kinderen en over het ondernemen van avontuurlijke dingen in de buitenlucht.