Lifestyle

Buiten ravotten met de kids? Kies speelgazon!

Nu de zon weer lekker schijnt en we weer massaal de buitenlucht in gaan, besteden we natuurlijk weer veel tijd in de tuin. Heerlijk zitten, eten en spelen buiten. Heb je kleine kids die graag actief ravotten in de tuin, dan is een gazon een absolute must-have. Je kan een gazon zaden uit graszaden of leggen uit grasmatten (tegenwoordig gewoon online te kopen).

Echter, het ene gazon is het andere gazon niet. Er is namelijk speciaal gras dat geschikt is voor de sier, en er bestaat gras dat veel beter tegen intensief gebruik kan. We lichten ze even toe:

Speelgazon gras

Het grasmengsel voor een speelgazon bestaat uit grove, sterke grassoorten. Door deze sterke grassoorten hersteld het gras zich snel van intensief gebruik. In Nederland is dit type gazon het meest gekozen. Speelgazon kan je zaaien maar ook aanleggen met graszoden.

Siergazon gras

De naam van dit type gazon zegt eigenlijk al genoeg. Siergazon is vooral voor decoratief gebruik. Dit type gazon bestaat uit fijne grassoorten. Deze fijne grassoorten zijn kwetsbaar en niet geschikt voor intensief gebruik, zoals speelgazon dat bijvoorbeeld wel is. Siergazon wordt gezaaid met speciaal siergazonzaad. In de wintermaanden mag siergazon niet betreden worden omdat het dan extra kwetsbaar is.

Schaduwgazon gras

Schaduwgazon is een type gras dat zelfs zonder veel zon en daglicht groeit en gezond blijft. Het is dus ideaal voor tuinen waar het gazon niet of slechts deels in de zon ligt.

Heb je dus kids en ben je graag en veel buiten? Kies dan zonder twijfel voor speelgazon. Het gaat het langst mee en herstelt zich ook het beste.