Lifestyle

Gaaf geheugenspel: Eendjesdans

 

Als we de doos Eendjesdans uitpakken roept de Gaaf voor Kinderen-dochter meteen: “Ahhh, wat een lieve eendjes!” Die gele eendjes met hun oranje snaveltjes zien er ook gaaf uit. We zetten ze in willekeurige volgorde in de vijver, allemaal met de snaveltjes dezelfde kant op. Met een druk op de oranje knop in het midden gaan de eendjes zwemmen. Ehh, dansen. Want het spel heet natuurlijk Eendjesdans.

Geheugenspel

Onder ieder kwakend eendje zie je een symbool. Iedere speler kiest een symbool, bijvoorbeeld een groen vierkantje of een blauw sterretje. Dan mogen de gele eenden van ons eerst een rondje vrolijk kwakend rondzwemmen en dan wordt het eerste eendje uit de vijver gevist. Op het kontje staat een vierkant en dat is niet het juiste symbool. Dit eendje mag weer verder zwemmen en de volgende speler pakt wel het gekozen symbool (het sterretje). Zo gaan we door tot de eerste speler de drie juiste eendjes heeft gepakt. Een kwestie van goed onthouden wie welk eendje waar terug heeft gezet. Een origineel geheugenspel!

Wij vinden het een succes en het leuke, kinderen vanaf 3 jaar kunnen dit vrolijke spel meteen meespelen. Bovendien, kunnen kinderen het ook goed samen spelen, of zelfs alleen (een leuke geheugentrainer).

 

Weet je dat…

Dit originele geheugenspel was genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015.