Lifestyle

Gezondheidsboost met vlierbes

Brrrr. Wat een koud, grauw en nat weer is het. We kunnen er flink over zeuren, maar het is nou eenmaal zo (en niet vreemd voor november/december). Toch wil ik even zeuren over snotterigheid, geen energie hebben en eigenlijk ‘algehele malaise’. Ons immuunsysteem laat het wat afweten. En daar gaan we iets aan proberen te doen! Met een klein paars besje: Sambucus Nigra oftewel de vlierbes.

Magisch besje

Een beetje extra preventie is welkom. Goed advies komt in dit geval uit een onverwachte hoek: van onze voorouders uit de steentijd. Als de dagen donkerder werden, aten zij vlierbessen om ziektes op afstand te houden. De tijden van jagen en verzamelen zijn natuurlijk allang voorbij, maar deze kleine zwarte magische bessen zijn nog steeds een bron van gezondheid. Uiteraard kunnen we zelf vlierbessensap maken, maar voor wie daar geen tijd voor heeft is er Sambucol. Een flesje siroop bevat het extract van 1.000 vlierbessen – meer dan we ooit zelf zouden kunnen plukken. Dat is dus even gezond als gemakkelijk, voor jong en oud.

 

Vlierbessenextract

Hoewel bekend is dat vlierbessensap boordevol vitaminen zit, wist tot voor kort niemand waaraan het die positieve effecten te danken heeft. Totdat dr. Madeleine Mumcuoglu na 20 jaar onderzoek, de actieve bestanddelen ontdekte. De dokter isoleerde deze stoffen en ontwikkelde hiermee het vlierbesextract AntiVirin®, wat vele malen geconcentreerder is dan het normale vlierbessensap. Antivirin® is de basis van Sambucol®. Voor klein en groot en jong en oud is er een Sambucol product, namelijk als forte capsules, vloeibaar extract, bruistablet, hot drink en voor kinderen een speciale siroop of kauwtabletten in de vorm van een beer. Makkelijk te doseren en ze smaken ook nog eens goed. En deze herfst en winter krijgt Sambucol hulp – in de vorm van diverse promoties – van Berry de Vlierbes.