Lifestyle

Pien vindt haar naam terug!

Al een poosje komt Gaaf voor Kinderen informatie over het gepersonaliseerde kinderboek Wat Een Pech, Mijn Naam Is Weg! tegen. In het boek wordt er een avontuur gevormd rondom de individuele letters van een naam. Nieuwsgierig surfen we naar lostmy.name/nl en maken een boek voor Pien van 6 jaar.

Pien is haar naam kwijt

De voorkant van het boek is paars/roze, dat past helemaal bij onze Pien. Op de eerste pagina staat al meteen ‘beste Pien’ en dat doet haar goed. Dan volgt het verhaal, waarin een meisje wakker wordt en haar naam is vergeten. De letters hangen niet meer op haar slaapkamerdeur en dus gaat zij op zoek. Via onder andere een Inktvis en Eenhoorn vindt zij de ‘ie’ van haar naam terug. De tekeningen zijn lekker kleurrijk en dat maakt het een vrolijk boek. Natuurlijk vindt het meisje haar volledige naam terug. Eind goed, al goed!

Het mooi aan dit gepersonaliseerde boek is dat het verhaal niet alleen over Pien gaat, dit meisje maakt echt een eigen avontuur mee. Nu dachten wij even dat het verhaal korter is doordat het maar vier letters heeft, maar dat blijkt niet zo want in ons verhaal gaat het meisje nog in het gras liggen en worden pagina’s gevuld met prachtige prenten zodat het toch net zo’n dik boekwerkje is als wanneer je naam langer is. Een origineel cadeau! Ook voor een kraampakket of verjaardag.

 

Over Lost My Name

Er was eens een liefhebbende, Britse vader wiens dochter een gepersonaliseerd kinderboek voor haar verjaardag kreeg. Hij was verrukt toen hij het boek onder ogen kreeg, maar al snel bleek het boek helemaal niet zo persoonlijk als gedacht. Al haar vriendinnen hadden namelijk hetzelfde boek, met als enige verschil de naam van de hoofdpersoon. De vader sprak zijn teleurstelling uit naar een andere vader en samen kwamen zij tot de conclusie dat er behoefte is aan een écht persoonlijk kinderprentenboek. Een boek dat écht over één specifiek kind gaat. Met de komst van nog een vader en een oom was de groep compleet en zo ontstond in 2012 het bedrijf Lost My Name door “three dads and an uncle” en daarmee de internationale bestseller Wat Een Pech, Mijn Naam Is Weg!. Door middel van een speciaal algoritme, dat naam en geslacht van een kind koppelt aan ruim 250 verhalen en illustraties, is het kinderboek van de toekomst gecreëerd. De onderneming verzendt momenteel naar 162 landen wereldwijd en werkt zonder voorraad, omdat elk boek uniek wordt geprint op aanvraag. Wat Een Pech, Mijn Naam Is Weg! is nu verkrijgbaar in het Nederlands via: lostmy.name/nl