Lifestyle

Veilige vingerverf

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deed eind 2015 onderzoek naar de veiligheid van vingerverf op de Nederlandse markt. De uitslag was schrikbarend. Bijna de helft van de geteste vingerverf voldoet niet aan de norm.

De NVWA onderzocht 29 veel verkochte vingerverfproducten op de Nederlandse markt. Ze toetste of het etiket van de vingerverf en de concentraties stoffen in de verf voldoen aan de regels. De verf moet voldoen aan de specifieke Vingerverfnorm (EN71-7:2014). Vingerverf komt direct in contact met de huid van kinderen. Zit er verf aan de handen, dan zit het binnen de kortste keren ook aan het gezicht of in de mond. Bovendien moet vingerverf niet van kleur, geur en structuur veranderen als het in aanraking komt met bacteriën of vuil op de huid.

Voldoet aan de regels

Voor de test onderzocht de NVWA drie varianten SES vingerverf: SES Creative basic vingerverf, SES Creative Eco vingerverf en SES Creative Girly vingerverf. Alle verf blijkt aan de regels te voldoen en heeft geen enkel veiligheidsrisico. En dat is geen toeval. Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel bij de Nederlandse speelgoedproducent. SES Creative ontwikkelt, produceert en test SES haar speelgoed zorgvuldig in haar fabriek in Enschede.

Fijn idee! Veilige vingerverf…